Krajina i Vuković, Zadrani na pripremama: “Čast je biti u reprezentativnom dresu”

Dvojica igrača Zadra, Kristijan Krajina i Domagoj Vuković, na pripremama su hrvatske košarkaške reprezentacije pred kojom su dvije kvalifikacijske utakmice, s Italijom i Rumunjskom, kroz koje će pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Igrači izbornika Dražena Anzulovića će u petak 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U-20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlaze u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH.

– Dobio sam priliku priključiti se pripremama nacionalne vrste, velika mi je čast biti tu i pokušati se kroz sljedećih desetak dana nametnuti izborniku. Sam poziv u dres reprezentacije smatram nagradom za moj trud u Zadru i motivaciju za daljnje dokazivanje i napredak – kaže 24-godišnji Domagoj Vuković kojem je ovo prvi boravak u kampu A reprezentacije, ali ima iskustva u nastupima za mlade reprezentativne uzraste.

– Situacija u kojoj se nalazimo kao reprezentacija je teška, ali dok god ima izgleda siguran sam da će svaki od nas igrača, kao i trenera dati svoj maksimum da se plasiramo na SP – dodaje Vuković.

Od 20. lipnja od kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. Što se tiče ostalih igrača, svi su izrazili veliku želju za participiranjem, ali trenutno to neće biti moguće.“
Reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa. Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju.
Tu ljeto za igrače i stožer ne završava jer ih očekuje Kup Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 14. do 17. kolovoza, a osim naše, sudjeluju i reprezentacije Kine, Tunisa i Finske.
Igrači iz NBA, Bogdanović, Šarić i Zubac trebali bi se priključiti trenažnom procesu 20. lipnja, a već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije. Utakmica protiv Rumunjske u Cluju slijedi 1. srpnja.

– Čast mi je biti pozvan u reprezentaciju. To mi je uistinu prava nagrada za sav trud koji sam uložio u svojoj karijeri i za dobre igre u dresu Zadra. Kroz trening i utakmicu pokušat ću se izboriti za ulazak u uži krug izabranika. Kao reprezentacija imamo nešto više od dva tjedna kako bi se pripremili za utakmice s Italijom i Rumunjskom koje treba pobijediti. Optimist sam i vjerujem da ćemo uz pomoć naših NBA igrača ostvariti željeni rezultat – poručuje Kristijan Krajina.

Ljeto za igrače i stožer ne završava s kvalifikacijama, jer ih očekuje Kup Borislava Stankovića koji se održava u Kini od 14. do 17. kolovoza, a osim naše, sudjeluju i reprezentacije Kine, Tunisa te Finske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...