ugostili su hrvate iz amerike

KUD Zadarski Tanac i Hrvati iz SAD-a pokazali bogatstvo folklora zajedničkim koncertom na Narodnom trgu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

I dok se tamo negdje na zelenoj travi borio Marin i Borna da obrane čast naše divne domovine, KUD Zadarski Tanac u centru starog Hrvatskog grada Zadra borio se uzbuđenjem, napetošću, iščekivanjem kako će ugostiti četiri skupine folkloraša iz daleke nam Amerike. Jednostavno, odmah su zabljesnuli osmjesi, rukovanja, u vrevi ljudi željeli su stisnuti ruku i poželjeti dobrodošlicu na Hrvatsko tlo!

U veličanstvenim zadarskim i splitskim nošnjama na Narodnom trgu defilirale su ljepotice nudeći turistima svježe dalmatinske fritule, Mnoštvo na svakojakim jezicima željelo je saznati tajnu recepta sočne frite, tajnu zadarske nošnje, pjesme, osmijeha, tradicije… Tada su na scenu stupila djeca iz daleke Amerike koja su svojim tamburicama i pjesmom, s akcentom američkog, veličala divnu nam domovinu! Trg je bio prepun ljudi, emocija, jezika, običaja koji su se stopili u cjelinu pjesmom, plesom, osmijehom, riječju, potvrdili su uspjeh projekta Zadarskog Tanca “Lijepa li se Zemljo moja”.

Nakon cjelovečernjeg nastupa, druženje se nastavilo u dvorištu Cedulin palače u kojem su uz stihove pjesme “Da Hrvatske nije”, potvrdili odličnu povezanost i zajedništvo s iseljenim Hrvatima te im prenijeli bogatstvo naše domovine koju živi najmanji atom pojedinog člana KUD-a.

Ostavi komentar koristeći Facebook

Tagovi: