KvartArt; Hommage Anti Perkoviću i koncert grupe Mayales

U subotu, 16. lipnja u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt 2018. održat će se dan posvećen prerano umrlom Zadraninu Anti Perkoviću, glazbeniku, kritičaru, književniku i glumcu koji je na hrvatskoj sceni ostavio neizbrisivi trag.

Antin dan će započeti u 11 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice projekcijom dijelova iz dokumentarne TV serije “Borderland Soundtrack” inspirirane njegovom knjigom “Sedma republika”, redateljice Brankice Drašković.

U 18.30 sati otvaranje izložbe „Fragmenti iz Zadra – Ante u razgovorima sa zadarskim prijateljima“ koja će biti postavljena u Dnevnom boravku.

Dan će se nastaviti u 19 sati okruglim stolom „Ante i glazbena kritika, glazbeno stvaralaštvo; Ante i književnost; Ante i radio“ u Skate parku. Sudionici okruglog stola su: Roman Simić, Boris Pavelić, Ljubica Letinić, Krešimir Blažević, Borut Šeparović i Zoran Stajčić. U isto vrijeme i na istom mjestu predstavit će se drugo izdanja Antine knjige „Sedma republika“, a prezentirat će je Krešimir Blažević (Rockmark) i Boris Pavelić.

Vrhunac večeri bit će koncert grupa koje su svojim radom od Ante Perkovića kao kritičara uvijek dobivale pozitivne komentare: Lice mista, Letronika i Mayales u Žutinelu s početkom u 22 i 30 h.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...