u dnevnom boravku

KvartArt; U srijedu nastupaju Belleti, Jeremiah’s, Dah i Utvare

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U srijedu, 20. lipnja održat će treći po redu koncert u sklopu drugog zadarskog urbanog festivala KvartArt 2018., a nastupit će zadarski bendovi – Beletti, Jeremiah’s, Dah i Utvare.

Koncert će se održati u Dnevnom boravku (koji se nalazi na parkiralištu pored zgrade budućeg Centra za mlade u sklopu bivše vojarne Stjepan Radić) s početkom u 21 sat.

Bend Beletti iza sebe ima popriličan broj nastupa, a najuspješnijim će podcrtati drugo mjesto na demo festivalu Čuješ?! 2016. u organizaciji zagrebačkog KSET-a te trijumf na Zadarskoj gitarijadi 2015.
Dominik Bačić na bubnjevima, basistica Lucija Radalj, gitarist i vokal Stipe Knežević te frontmen perkusionist Damian Sutlović čine jednu cool četvorku koja zbilja živi za glazbu. Album prvijenac naziva ‘Junak Novog Doba’ izletio je u studenome 2017. godine, neovisan od izdavačkih kuća pod produkcijskom palicom Matka Grgasa Bege.

Skupinu groove entuzijasta Jeremiah’s, od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru; ukrašenu funkom i ojačanu rockom.
Od početnog instrumentalnog filipjanskog trojca (Sv. Filip i Jakov)- bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.

Dah je hrvatski glazbeni duo podrijetlom iz Zadra. Bend je osnovan 2017. godine u Zadru u Hrvatskoj. Grupu čine 2 šesnaestogodišnjaka Mateo Horvat (tekstopisac, pjevač, gitara, bas, klavir, ukulele) i Dorijan Dukić (Doky) (tekstopisac, bubanj, klavir, gitara, ukulele). “Novi kraj priče” njihova je autorska stvar čiju glazbu potpisuju članovi benda Mateo Horvat i Dorijan Dukić, dok je uz njih autor teksta i anonimni pojedinac. Bend je izdao i drugi single pod nazivom “Sad smo stvarnost” čiju glazbu i tekst također potpisuju članovi benda. Bend ima repertoar od 7 autorskih stvari. Dorijan Dukić uživo svira bubanj i klavijaturu, a Mateo Horvat pjeva i svira gitaru i klavir. Izvodu pjesme pomoću matrice tzv. “backing tracka”.

Bend Utvare sastoji se od članova: Davor Matešić-Utva (bas, gitara, vokal) i Gordan Barešić – Bare (gitara, vokal). Bend je osnovan krajem devedesetih kao rock trio, a uz osnivače bubanj je svirao Željko Klečina iz Rijeke. 2006. objavili autorski album  “SJENE”.

Ulaz na koncert je besplatan.

Kvart vas zove! Uvucite se u Kvart, odmaknite se od vreve i gužve Poluotoka, dnevnog stresa i žurbe i uključite se jer – ŽIVOT JE U KVARTU!

Ostavi komentar koristeći Facebook