koristili djevojke kao mule za transport droge

Likvidirani Britanac na Zrću bio je član zloglasne bande koja je sijala strah po Londonu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

U srijedu ujutro ispred kluba Kalypso na Zrću ubijen je 26-godišnji Ugo Wilson iz Londona. Wilson je stradao u sukobu između dvije skupine mladića do kojeg je navodno došlo zbog droge. Ispostavilo se kako je ubijeni bio član pljačkaških i dilerskih bandi.

Ubojica se nakon napada neko vrijeme skrivao na otoku, ali uhvaćen je pri pokušaju bijega u London. Nakon ubojstva je pobjegao na motoru, a ubrzo se obrijao na ćelavo’, piše 24sata.

Obračun dilerskih bandi

Najnovije informacije navode na zaključak da je ubojstvo na Zrću bio obračun dilerskih bandi. Kako su naveli svjedoci, dilerske skupine sukobile su se zbog preprodaje ampula punjenih dušikom koje su u Velikoj Britaniji zabranjene, no u Hrvatskoj se prodaje legalno.

Tijekom jedne od većih akcija carine tijekom 2015. na Outlook festivalu zaplijenjeno je 469 ampula s plinom i 379 balona.

Nije čudno što su dileri putovali iz Londona na Zrće kako bi prodavali drogu za partijanere koji velikim dijelom dolaze baš iz Velike Britanije. Pritom im prodaju razne droge, od ecstasyja i kokaina do ostalih droga. Posljednjih godina ampule su postale dosta popularne.

Koriste djevojke kao mule

U svojim akcijama koriste i djevojke kao mule koje transportiraju drogu na partije i festivale, a zbog manjeg broja ženskih policajki manje su šanse da će ih pretraživati. Neke od najzloglasnijih bandi regrutiraju čak i djecu staru deset godina.

Wilson je bio član bande koja je tijekom 2012. i 2013. pljačkala trgovine tehničkom opremom Carphone Warehouse u Londonu. Počinili su razbojstvo u 42 poslovnice i napravili 4.2 milijuna kuna štete. Tijekom razbojstava koje su odrađivali maskirani kapuljačama razbježali bi se po prostoru i krali što su stigli, bez obaziranja na kupce, kamere i djecu. Ubijeni član bande osuđen je na 27 mjeseci zatvora, a u to vrijeme se uspio nabildati.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar