Ljeto se ne vraća baš tako brzo; Iako su mnogi računali na produženi vikend, vrijeme im neće ići na ruku

U noći i ujutro u gotovo cijelu Hrvatsku stigla je velika promjena vremena koja je donijela nevrijeme, kišu i osjetno zahladnjenje do deset Celzijevih stupnjeva.

U Zagrebu je tako u 9 sati izmjereno 14 stupnjeva, dok je jučer u isto vrijeme bilo 24 stupnja.

A takvo će vrijeme biti i sljedećih dana što će mnogima pokvariti dugi vikend na moru. Vrijeme će sljedećih dana, kako predviđa sedmodnevna prognoza DHMZ-a, biti bliže jesenskim nego ljetnim danima i vrijednostima. Tako će sutra u Zagrebu biti promjenjivo s kišom, a promjenjivo vrijeme zadržat će se i tijekom većine sljedećeg tjedna. Temperature će se kretati od desetak stupnjeva ujutro pa do maksimalnih 24 stupnja.

Podsjetimo usput, DHMZ za sedmodnevne prognoze koristi računalni sustav, a pogreške u predviđanju su moguće.

Nešto manje kiše bit će na moru. Ali i tamo će prevladavati promjenjivo vrijeme s nešto višim jutarnjim temperaturama. No najviše dnevne ne bi trebale tijekom cijelog vikenda i većine sljedećeg tjedna prelaziti 25 stupnjeva. Uz oblake i povremenu kišu, to je vrijeme koje nije ono što većina zamišlja kao idealno vrijeme za more i plažu.

Dosta oborina očekuje se sutra i u Rijeci te na sjevernom Jadranu. Tamo bi sljedećih dana trebalo biti pretežno sunčano, ali temperature ni ovdje neće biti naročito visoke. U četvrtak se očekuje novo naoblačenje s kišom, a promjenu će pratiti i blagi pad temperaturnih vrijednosti.

Najnestabilnije vrijeme očekuje se na istoku zemlje. Tamo bi naredni dani i većina sljedećeg tjedna trebali proteći u znaku kiše, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...