LAŽNO SVJEDOČENJE

Luka Modrić zatražio da se postupak protiv njega vodi u Zagrebu

Screenshot
Tamni način

Luka Modrić zatražio je da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića ne vodi u Osijeku.

Zahtjev hrvatskog reprezentativaca Luke Modrića argumentiran je činjenicom da su svi svjedoci, vještaci i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, iz Zagreba, piše Telegram. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično i svrsishodno da se postupak prebaci u Zagreb. Time bi se smanjili budući troškovi procesa i olakšalo njegovo vođenje, doznaje Telegram.

U slučaju da postupak ostane u Osijeku, smatra odvjetnički tim, mogla bi u pitanje biti dovedena nepristranost tamošnjih sudaca, piše Telegram.

Sada o tom njegovom zahtjevu odlučuje Vrhovni sud RH u čijoj je nadležnosti delegacija sudskih postupaka na druge sudove.

Optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv Modrića je u ožujku podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i na teret mu stavilo davanje lažnog iskaza. Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku.

Modrić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom Županijskom sudu, a taj sud je izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku. Postoji i šansa da bi u slučaju žalbe na presudu u postupku protiv Modrića upravo Županijski sud u Osijeku bio nadležan da o njoj odlučuje. Zato bi, prema stavu obrane, moglo doći do svojevrsnog sukoba interesa, javlja Dnevnik.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar