Luka Modrić zatražio da se postupak protiv njega vodi u Zagrebu

Luka Modrić zatražio je da se postupak protiv njega zbog lažnog svjedočenja u procesu protiv Zdravka Mamića ne vodi u Osijeku.

Zahtjev hrvatskog reprezentativaca Luke Modrića argumentiran je činjenicom da su svi svjedoci, vještaci i ostali sudionici procesa, među kojima i sam Modrić, iz Zagreba, piše Telegram. Zbog toga je, prema stavu obrane, logično i svrsishodno da se postupak prebaci u Zagreb. Time bi se smanjili budući troškovi procesa i olakšalo njegovo vođenje, doznaje Telegram.

U slučaju da postupak ostane u Osijeku, smatra odvjetnički tim, mogla bi u pitanje biti dovedena nepristranost tamošnjih sudaca, piše Telegram.

Sada o tom njegovom zahtjevu odlučuje Vrhovni sud RH u čijoj je nadležnosti delegacija sudskih postupaka na druge sudove.

Optužnicu za davanje lažnog iskaza protiv Modrića je u ožujku podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku i na teret mu stavilo davanje lažnog iskaza. Proces je trebao započeti na Općinskom sudu u Osijeku.

Modrić je, prema optužnici, lažni iskaz dao na osječkom Županijskom sudu, a taj sud je izravno nadređen Općinskom sudu u Osijeku. Postoji i šansa da bi u slučaju žalbe na presudu u postupku protiv Modrića upravo Županijski sud u Osijeku bio nadležan da o njoj odlučuje. Zato bi, prema stavu obrane, moglo doći do svojevrsnog sukoba interesa, javlja Dnevnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...