Mamić pušten na slobodu, neće biti izručen Hrvatskoj

Dinamov savjetnik i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić jutros se na ročištu pred Sudom BiH usprotivio izručenju Hrvatskoj, a iza podneva je pušten na slobodu.

Nakon što je jučer u Međugorju priveden Mamić se danas u 10 sati pojavio na zakazanom ročištu pred Sudom BiH gdje se održalo saslušanje o izručenju koje je zatražila Republika Hrvatska.

Mamić je sutkinji dokazao da ima adresu u BiH, u mjestu Zidine pokraj Tomislavgrada te da ne želi biti izručen Hrvatskoj. Tvrdio je da su mu ugrožena prava te da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

“Ponosni sam državljanin BiH i ne želim izručenje Hrvatskoj”, rekao je u sarajevskoj sudnici Mamić.

Nakon odluke je dao izjavu novinarima.

“Pokušao sam sada po 101. puta promišljati, imao sam 24 sata vremena, zašto se sve ovo događa. Čudi mi da vi novinari ne pitate ministra pravosuđa, recite je li državni odvjetnik imao ovlaštenje? Ako nema oštećenika, a Dinamo kaže da nije oštećen, kako je moguće da se ovo radi. Pitam se koji sam to bio ja dio i kojeg projekta da se ovo meni događa. Nisam ja glup, neinteligentan čovjek. Mogu sportski djelatnici pričati o meni kao sportskom djelatniku, ali zanima li nekoga da li država djeluje na osnovi zakona. Zamislite da vašu djecu operira neki liječnik koji nije za to stručan? Oni su prekršili sve moguće zakone koji postoje. To će se dokazati, ako nigdje drugdje, onda na Europskom sudu za ljudska prava. Kamo sada idem? Ma idem u Međugorje!”, rekao je Mamić novinarima nakon odluke suda, piše Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...