bivši državni tajnik

Marin Strmota koji je usred presice dao ostavku o mjerama predsjednice: “Ne znam čega se plašimo, ovo je bilo dobro!”

Arhiva AZD/Ilustracija

Marin Strmota, bivši državni tajnik za demografiju, rekao je da je vrlo zadovoljan demografskim mjerama koje je Predsjednica danas objavila na Pantovčaku i da se nada da sve to skupa neće ostati mrtvo slovo na papiru. Podsjetimo, Strmota je podnio ostavku usred press konferencije pred iznenađenom Nadom Murganić, nezadovoljan načinom na koji se radilo u ministarstvu. Od tada se nije previše oglašavao, ali je sada za Tportal ipak prokomentirao ono što je Kolinda Grabar-Kitarović danas predstavila.

– Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike – rekao je Strmota dodavši da smatra da Grabar Kitarović ovime nije iskočila izvan svojih ustavnih ovlasti jer je na njoj štititi opstojnost države i nacionalnu sigurnost RH, a ovakvi demografski pokazatelji prijetnja su nacionalnoj sigurnosti.

– Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa – sad ćemo spasiti djecu ili ćemo ‘štancati’ djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru – dodaje Strmota koji se prisjetio i trenutka kad je dao ostavku usred pressice.

– Nisam dao ostavku zbog pojedine parcijalne mjere koju sam ja sam stvarao, a to je povećanje rodiljnih naknada, nego zbog toga što ne postoje volja, smjer i strateški pristup razvojnoj politici. Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima.

Za kraj je mladi demograf  Tportalu otkrio da je još uvijek član HDZ-a.

– Ušao sam u stranku misleći da mogu nešto mijenjati. Ako me netko misli izbaciti, onda živjela demokracija!

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar