Marin Strmota koji je usred presice dao ostavku o mjerama predsjednice: “Ne znam čega se plašimo, ovo je bilo dobro!”

Marin Strmota, bivši državni tajnik za demografiju, rekao je da je vrlo zadovoljan demografskim mjerama koje je Predsjednica danas objavila na Pantovčaku i da se nada da sve to skupa neće ostati mrtvo slovo na papiru. Podsjetimo, Strmota je podnio ostavku usred press konferencije pred iznenađenom Nadom Murganić, nezadovoljan načinom na koji se radilo u ministarstvu. Od tada se nije previše oglašavao, ali je sada za Tportal ipak prokomentirao ono što je Kolinda Grabar-Kitarović danas predstavila.

– Kao demograf vrlo sam zadovoljan tim mjerama jer su konkretne i sveobuhvatne. Na Pantovčaku su shvatili da su demografske mjere dio razvojne politike – rekao je Strmota dodavši da smatra da Grabar Kitarović ovime nije iskočila izvan svojih ustavnih ovlasti jer je na njoj štititi opstojnost države i nacionalnu sigurnost RH, a ovakvi demografski pokazatelji prijetnja su nacionalnoj sigurnosti.

– Nije iznesena jedna parcijalna mjera, tipa – sad ćemo spasiti djecu ili ćemo ‘štancati’ djecu. Ne znam čega se plašimo. Ovo je bilo dobro i volio bih da to ne bude jedan u nizu dokumenata koji će biti mrtvo slovo na papiru – dodaje Strmota koji se prisjetio i trenutka kad je dao ostavku usred pressice.

– Nisam dao ostavku zbog pojedine parcijalne mjere koju sam ja sam stvarao, a to je povećanje rodiljnih naknada, nego zbog toga što ne postoje volja, smjer i strateški pristup razvojnoj politici. Da, i to je točno predsjednica detektirala: demografske mjere ne smiju se svesti na poticaje socijali i pomoć siromašnima.

Za kraj je mladi demograf  Tportalu otkrio da je još uvijek član HDZ-a.

– Ušao sam u stranku misleći da mogu nešto mijenjati. Ako me netko misli izbaciti, onda živjela demokracija!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...