Meteoalarm izdao upozorenje; Vjerojatnost za grmljavinska nevremena u Dalmaciji preko 60 posto

Meteoalarm je izdao upozorenje za Hrvatsku. Na snazi je žuto upozorenje za središnju i sjevernu Hrvatsku te za Dalmaciju zbog opasnosti od jakih pljuskova s grmljavinom. Vjerojatnost za grmljavinska nevremena je u Dalmaciji od 60 posto na središnjem Jadranu te preko 70 posto na sjevernom Jadranu, dok je u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj vjerojatnost veća od 40 posto.

‘Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni’, poručuju iz Meteoalarma.

Žuti Meteoalarm na snazi će biti i subotu, ali ne za cijelo područje, nego samo za Slavonije, te zagrebačku i međimursku regiju.

DHMZ, međutim, za danas prognozira pretežno sunčano i vrlo toplo ili vruće te sparno vrijeme uz mogućnost pljuskova u gorskoj i središnjoj unutrašnjosti u drugom dijelu dana. Norveška prognoza, odnosno stranica yr.no, pak, Dalmaciji za vikend najavljuje lijepo i sunčano vrijeme s temperaturama do 26°C.

Prema prognozi DHMZ-a i sljedećih dana bit će pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće te sparno. U unutrašnjosti su u poslijepodnevnim satima lokalno mogući pljuskovi s grmljavinom. Vjetar uglavnom slab, na jadranu do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...