Migranti stigli u prihvatilište za azilante, djeca još uvijek u zadarskoj bolnici

Noćas je u prihvatilište za azilante u Zagrebu dovezeno 16 migranata od 29 koji su bili u krijumčarskom kombiju kod Srba. Prebačeni su iz PU Zadarske i sada su u Dugavama, dok je jedan maloljetnik, kako neslužbeno doznajemo, smješten u zadarski Dom za djecu. U Općoj bolnici Zadar nalazi se dvoje ranjene djece s obiteljima, također neslužbeno doznajemo, pišu 24sata.

Više detalja o ovom slučaju iz MUP-a tek trebaju navesti. U policijskoj akciji zaustavljanja kombija s migrantima iz Afganistana i Iraka krijumčar je uspio pobjeći i dalje ga traže.

Podsjetimo, furgon s migrantima projurio je kraj policijske blokade u Donjem Lapcu u srijedu oko 21.30 sati. Policajci su ga čekali jer su imali dojavu o krijumčarenju. Jurnuli su za njim i javili kolegama koji su ga sačekali na sljedećoj blokadi, u Borićevcu. Nije stao ni na njihove zvučne i svjetlosne signale. Treća policijska blokada čekala ga je u Raštelama kraj Donjeg Srba.

Jurio je na policajce pokušavajući ih pregaziti. Pucali su u vozilo, gađajući gume. Bio je zatvoren pa se nije moglo vidjeti unutra. Zaustavio se nakon stotinjak metara, a vozač je pobjegao u šumu.

Podsjetimo, u furgonu je bilo 29 ljudi iz Afganistana i Iraka. Od toga je čak 15-ero djece, a najmlađe ima sedam godina. Dječak i djevojčica od 12 godina u pucnjavi su dobili prostrjelne rane lica odnosno vilice. Oboje su van životne opasnosti, a dječak, koji je na respiratoru, bit će prebačen u Klaićevu bolnicu u Zagreb zbog estetskih zahvata.

– Djevojčica također ima ranu lica, ali ne prostrjelnu. Metak ju je ogrebao po licu s vanjske strane i nju nismo trebali operirati. Ima i ogrebotine po ruci trbuhu. Srećom, oboje su dobro i izvan životne opasnosti, kazao nam je ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...