više detalja o slučaju MUP još treba navesti

Migranti stigli u prihvatilište za azilante, djeca još uvijek u zadarskoj bolnici

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Noćas je u prihvatilište za azilante u Zagrebu dovezeno 16 migranata od 29 koji su bili u krijumčarskom kombiju kod Srba. Prebačeni su iz PU Zadarske i sada su u Dugavama, dok je jedan maloljetnik, kako neslužbeno doznajemo, smješten u zadarski Dom za djecu. U Općoj bolnici Zadar nalazi se dvoje ranjene djece s obiteljima, također neslužbeno doznajemo, pišu 24sata.

Više detalja o ovom slučaju iz MUP-a tek trebaju navesti. U policijskoj akciji zaustavljanja kombija s migrantima iz Afganistana i Iraka krijumčar je uspio pobjeći i dalje ga traže.

Podsjetimo, furgon s migrantima projurio je kraj policijske blokade u Donjem Lapcu u srijedu oko 21.30 sati. Policajci su ga čekali jer su imali dojavu o krijumčarenju. Jurnuli su za njim i javili kolegama koji su ga sačekali na sljedećoj blokadi, u Borićevcu. Nije stao ni na njihove zvučne i svjetlosne signale. Treća policijska blokada čekala ga je u Raštelama kraj Donjeg Srba.

Jurio je na policajce pokušavajući ih pregaziti. Pucali su u vozilo, gađajući gume. Bio je zatvoren pa se nije moglo vidjeti unutra. Zaustavio se nakon stotinjak metara, a vozač je pobjegao u šumu.

Podsjetimo, u furgonu je bilo 29 ljudi iz Afganistana i Iraka. Od toga je čak 15-ero djece, a najmlađe ima sedam godina. Dječak i djevojčica od 12 godina u pucnjavi su dobili prostrjelne rane lica odnosno vilice. Oboje su van životne opasnosti, a dječak, koji je na respiratoru, bit će prebačen u Klaićevu bolnicu u Zagreb zbog estetskih zahvata.

– Djevojčica također ima ranu lica, ali ne prostrjelnu. Metak ju je ogrebao po licu s vanjske strane i nju nismo trebali operirati. Ima i ogrebotine po ruci trbuhu. Srećom, oboje su dobro i izvan životne opasnosti, kazao nam je ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar