Modrić ne zaboravlja; Sjetio se ’98., utakmica koje je u Zadru gledao s prijateljima i počeo sanjati uspjehe…

Još kratko ostalo je do početka Svjetskog prvenstva. Tim povodom FIFA je odabrala najveće zvijezde natjecanja te se s njima prisjetila perioda kad su oni bili dječaci i gledali SP na televiziji, navijajući za svoje reprezentacije koje će ovog ljeta predstavljati u Rusiji.

Naravno, među njima je i kapetan Hrvatske Luka Modrić koji je otkrio kako je to izgledalo u njegovu domu 1998. kad su Šuker, Boban i društvo osvojili povijesnu broncu.

“Imao sam tada 13 godina i gledao sam utakmice s obitelji i prijateljima u Zadru. Nakon svake pobjede bili smo sve sretniji i sretniji. Istodobno, bila je to velika reklama za Hrvatsku. Cijeli svijet je nakon toga čuo za nas. Tada sam i krenuo sanjati da jednog dana zaigram u tom dresu i sada mogu reći da je osjećaj doista fenomenalan”, naglasio je Modrić.

Svoje djetinjstvo u tom smislu prepričale su i zvijezde Brazila Neymar i Gabriel Jesus.

“Moje prvo sjećanje bilo je 1994. Istina, imao sam dvije godine, ali se pomalo sjećam golova Romarija protiv Nizozemske, a Bebeto je zabio golčinu”, ispričao je Neymar, a Jesus dodao…

“Posljednja tri Svjetska prvenstva gledao sam na ulici u mojoj faveli zajedno s drugovima. Navijali smo i proslavljali svaki gol i pobjedu. Presretan sam što sam ispunio san te ću sada ja igrati za Brazil i pokušati usrećiti naš narod”, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...