Na korak do plaže Zrće otvaraju glamping resort; Noa grupa u naselje s 4 zvjezdice uložila 15 milijuna kuna

Investitori Zlatko Balaško i Ivan Jokić uvjeravaju da kamp ne zadire u pomorsko dobro, jer se nalazi iznad plaže.

U neposrednoj blizini danas već i globalno priznate party destinacije – novaljskog Zrća, iznad susjedne plaže Katarelac, zagrebačka Noa grupa uskoro otvara Noa Glamping Resort.

Na području dosadašnjeg kampa kvalitete dvije zvjezdice, na površini od čak 60.000 četvornih metara dovršava se postavljanje 50 glamping kućica, točnije vila, kojima je status podignut na razinu od četiri zvjezdice. U taj je projekt dosad uloženo 15 milijuna kuna, a otvaranje kampa planira se za srce ljeta – 15. srpnja 2018., tako da bi prve goste luksuzni resort trebao primiti već ove sezone. I dok će ljeti tu uglavnom boraviti publika željna zabave u obližnjem Noa clubu – kojeg je prije nekoliko godina otvorila ista skupina investitora i u kratkom roku uspjela ga učiniti vrlo popularnim – planira se da će prije i nakon glavne sezone u resort dolaziti gosti privučeni ekološkim ambijentom.

Cijeli projekt kampa zamišljen je kao Eko glamping resort, što znači da su glamping šatori i kućice proizvedene od balirane slame. Postavljamo solarne panele kako bi se potrošnja struje svela na minimum, a svaka kućica ima i bio jamu, pri čemu će se pročišćena voda koristiti za navodnjavanje okoliša. Na krovovima kućica je zemlja i kokosov supstrat, svojevrsni zeleni krov, koji omogućava bolju toplinsku izolaciju, naglašavaju iz Noa grupe čiji su vlasnici Zlatko Balaško i Ivan Jokić, poznati hrvatski ugostiteljski duo te Zrinka Panjol-Tuflija.

Inače, zagrebačka Noa grupa je 2017. ostvarila prihod od 41,3 milijuna kuna. Investitori u novi paški projekt tvrde kako su njihovi “glamping šatori i kućice od slame dobili najviše ocjene prema sustavu certificiranja energetske učinkovitosti, odnosno oznaku pasivnih kuća”.

U prostor kampa se neće moći ulaziti motornim vozilima, a osoblje će se služiti isključivo električnim servisnim vozilima. Investitori naglašavaju kako na tom mjestu kamp imaju već tri godine, te da je već ranije prošao proces pribavljanja dozvola sukladno zakonu.

Kamp, uvjeravaju, ne zadire u pomorsko dobro, jer se nalazi iznad plaže. Zanimljivo je da su, za razliku od obližnjeg Zrća koje se nalazi u općini Novalja i Ličko-senjskoj županiji, Noa i plaža Katarelac na području turistički manje razvijene općine Kolan, koja se nalazi na području Zadarske županije.

Hoće li općina Kolan profitirati od glamping projekta?, upitali smo investitore.

Općina će naplaćivati boravišne pristojbe i komunalne usluge, a očekujemo i zapošljavanje lokalnih servisnih službi, kao što je kolanska taksi služba s kojom imamo ekskluzivni dogovor oko preuzimanja brige o transferu gostiju resorta. Tu su, naravno, i dodatni prihodi koji će se ostvariti usmjeravanjem gostiju na lokalne turističke i ugostiteljske objekte. Klub Noa ima državnu koncesiju, a koncesijska naknada se dijeli na promjenjivi i fiksni dio, te iznosi oko milijun kuna. Općini Kolan od toga se uplaćuje postotak od koncesije, te prirezi i ostala davanja na plaće svih zaposlenika, što godišnje iznosi oko 1,5 milijuna kuna, napominju investitori iz Noa grupe.

Od načelnika Kolana Marina Pernjaka, unatoč višekratnim pokušajima, nismo uspjeli dobiti komentar o otvaranju luksuznog resorta na području njegove općine.

Kompanija zapošljava više od stotinu ljudi, a Glamping Resort Noa uposlit će dodatnih 30 u početku, te kasnije vjerojatno i više, kažu investitori a prenosi Poslovni.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...