DOBAR SAVJET

Najčešća pogreška koju radimo kada kuhamo rižu

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Mnogi rižu kuhaju na način da je stave u hladnu vodu i kuhaju dok riža ne omekša. To je pogrešno jer ćete na taj način dobiti ljepljivu, “gnjecavu”, rižu.

Pravi način je da suhu rižu prvo zagrijte u loncu uz dodatak malo maslinova ulja, a u drugom loncu pustite da voda zaključa.

Nakon što ste rižu tostirali “na suho” minutu ili dvije, dodajte joj kipuću vodu, malo soli, poklopite i pustite da ponovno zaključa.

Zatim maknite poklopac, smanjite vatru i nastavite kuhati uz miješanje dok voda ne ispari, piše Vecernji.hr.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar