Najnovije istraživanje: Žene varaju muževe jer žele spasiti brak!

Profesorica Alicia Walker sa Državnog sveučilišta Missouri razgovarala je s mnogim ženama koje varaju (ili su varale) svoje muževe i zaključila je kako to rade jer žele spasiti svoje brakove. To ih je, rekle su joj mnoge od njih, učinilo boljim suprugama.

Kaže kako je pričala s preko 50 žena koje su varale te da su samo njih tri željele razvod. Otkrila je i kako je žene-preljubnice teže razotkriti. Uhvaćeno u preljubu ih bude svega pet posto, za razliku od 17 posto muških preljubnika.

Profesorica se zapitala “Zašto žene varaju, ako ne žele napustiti svoje muževe?” pa je nakon istraživanja, na tu temu i napisala knjigu ‘The Secret Lives of Cheating Wives’. Žene, kaže, često varaju jer im je seksualni život kod kuće siromašan. Njih 26 je priznalo da su našle ljubavnika jer su im nedostajali seks i orgazam.

“Bile su to proračunate odluke tih žena kako bi dobile ono što im u braku nedostaje, što je za mnoge upravo orgazam. One su doista varale zato da bi spasile brak, koliko god to bilo iznenađujuće. Neke su rekle kako nisu imale izbora, bilo je – ili će ostaviti supruga ili naći ljubavnika koji će ih seksualno zadovoljiti”, ispričala je.

Alicia je izdvojila šest razloga zbog kojih žene varaju:

  • pokušavaju spasiti brak,
  • nemaju dovoljno seksa kod kuće,
  • to ih čini da se osjećaju osnaženo,
  • žele povratak kontrole nad svojim životima,
  • žele raznolikost u seksu,
  • iz emocionalnih razloga.

“Mnoge od tih žena nisu godinama imale seks sa svojim muževima, a neke i desetljećima. Živjele su u seksualnoj pustinji. Neke od tih priča su zaista tužne. Jedna od njih mi je rekla kako joj je suprug imao zdravstvenih problema, jako ga je voljela te bila i dalje zaljubljena u njega. Željela je da on bude taj s kime će voditi ljubav, ali on je bio bolestan. Postala je vrlo ogorčena”, prepričava profesorica Alicia Walker, a prenosi The Sun.

“Zatim, bile su tu i žene koje su imale brakove bez seksa, a nisu znale zašto, i to je bilo srceparajuće za slušati. Znale su reći “Moj suprug ne želi imati seks sa mnom, a ne znam koji je razlog. Godine odbijanja su bolne.” – ispričala je i dodala da je za ovu temu postala zainteresirana kada je pročitala studiju po kojoj je najizglednije da će žena pronaći ljubavnika – u ranim 40-im godinama života, prenose 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...