AKTIVNA DO SAMOG KRAJA

Ni kratko prije poroda Doris Pinčić Rogoznica ne odmara; Na Instagramu objavila recept za štrudlu od koprive i sira

Screenshot
Tamni način

Omiljena radijska i televizijska voditeljica u hrvata ni kratko pred porod ne odustaje od uveseljavanja masa.

Objavila je tako danas video uradak u kojem pokazuje kako pravi po receptu babe Eve štrudlu od koprive i sira.

– Ne znam kako vi, ali meni je draže od slatkog i od svakog deserta sve što ima veze sa tijestom, sirom, pecenjem. Naravno, pazimo na količine i da nije svaki dan, ali nekad se treba i opustiti i jednostavno uživati u životu, napisala je na svom Instagram profilu.

Evo i recepta kojeg je Doris objavila (bez ispravljanja):

– oko 500 g glatkog bijelog brasna
– malo vode i zlicica octa (ako imate sirutku,kao sto sam ja ovaj put imala,koristite je umjesto vode i octa,jos je bolje- preporuka by Špiček ?)
– malo ulja i mrvu soli
– od navedenog zamijesite meko tijesto (u videu je pokazano kako mekano treba biti), podijelite u loptice, dobro nauljite,prekrijte prozirnom folijom da se gore ne stvara korica i pustite da se odmara barem pola sata,a ako ce biti i duze,tim bolje)

Nadjev:
– svjezi sir (ja mu uvijek dodam i malo kiselog vrhnja,pogotovo ako imam domaceg
– jaje
– blansirana kopriva (moze i spinat,blitva,zelje, sto god vas veseli)
– malo soli

Kore i punjenje:
– kad se tijesto odmorilo,stavite ga na cisti stolnjak na lagano pobrasnjenu povrsinu, razvaljajte valjkom ili stapom koliko se da,nauljite i pustite par minuta
– nakon toga slijedi posao za kojeg svi tvrde da je tezak,a zapravo kad jednom udje u rutinu je vrlo jednostavno,zabavno i obuzme covjeka ponos kad zna da ima takvu vjestinu

Razvlačenje kora
– pocinjemo od debelih rubova pa onda iz sredine prema van, polako i strpljivo sve dok kore ne postanu gotovo prozirne
– pustimo kore par minuta da se prosuse i da je lakse baratati s njima,a nakon toga ih punimo nadjevom
– rolamo klasicno pomocu stolnjaka u strudlu ili u puzica (oba nacina pokazala sam u videu)
– prije pecenja ja ih premazem sa malo ulja ili sa mjesavinom maslaca i malo vode
– peces, posluzis i uzivas.

Ostavi komentar koristeći Facebook



 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar