Novi tjedan donosi nam nestabilno vrijeme i oluje na Jadranu

Sunčano je jutros u većem dijelu zemlje, i svakako stabilnije nego što je to bilo posljednjih dana. Ipak, do naših krajeva i dalje pristiže vlažan zrak, što znači da još treba računati na pokoji pljusak, uglavnom u gorju, donosi N1.

Kišobrani bi na trenutke mogli zatrebati i na kontinentu, poslijepodne kad su mogući razvoji konvektivne naoblake, što je izgledan scenarij i u Dalmaciji, osobito u njezinom zaobalju.

Iako su moguće loklane nestabilnosti, nedjelja će biti pretežno sunčana i mirna. Vjetar je slab u unutrašnjosti, tek je na moru umjereno vjetrovito i puše sjeverozapadnjak.

Strujanje će, uz naoblaku, definirati temperature, i one će biti uglavnom u rasponu od 26 stupnjeva u gorju, do 28 i 29 stupnjeva, koliko će biti duž obale. Ukoliko vam bude pretoplo, rashladite se u moru, koje je sad na već više nego ugodnih 24, 25 stupnjeva.

Osvježenje će se još više tražiti početkom novog tjedna, kad će biti vruće. Grijat će nas sunce, barem do srijede, kad će osvježiti, jer će biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Štoviše, oluje će ponovno zaprijetiti sjevernom Jadranu, i kopnu.

Nastavljamo, dakle, po starom, malo stabilnije, i onda ponovno sve nestabilnije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...