Oblik prstiju na stopalu otkriva kakav je tko – ne u krevetu nego po karakteru

Kinezi od davnina govore kako su stopala ogledalo duše te da se po njihovom obliku, kao i po obliku i veličini prstiju, može puno saznati o nekome – je li dobar ili loš, rođeni vođa ili nježna duša itd..

Bacite pogled na svoja, ali i na tuđa stopala, otkrit ćete svašta:

Palac

Ako je duži od ostalih prstiju na stopalima, to otkriva kako se radi o pametnom i kreativnom čovjeku koji je pun novih ideja.

Ako je jednake dužine kao ostali prsti ili mrvicu duži, to pokazuje da je netko sposoban raditi više stvari istovremeno, odličan je u organiziranju i dobar je šef jer zna dobro voditi tim.

Čovjeka s takvim palcem krasi šarm koji koristi svugdje.

Drugi prst

Što je duži, više je osobina koje su pokazatelji pravog vođe. Radi se o čovjeku koji ne može dugo sjediti na jednom mjestu, dinamičan je, snalažljiv i uvijek će pokušavati napraviti sve da neke stvari idu najboljim mogućim smjerom.

Za žene s takvim prstom se vjeruje kako su sklone naređivati svojim muževima pa u davna vremena nisu bile poželjne snahe.

Ako je kraći od ostalih, pokazuje mirnog čovjeka koji se neće žestoko uhvatiti u koštac s rješavanjem problema. Mirno će promatrati što se događa i voli živjeti u harmoniji.

Srednji prst

Ovaj prst je za Kineze poseban jer se iz njega najbolje vidi duševno stanje i nečiji karakter. Smatraju da je on povezan sa životnom energijom.

Ako je dugačak to znači da je čovjek vrlo energičan i poduzetan, a što je taj prst duži veće su šanse za uspjeh u karijeri.

Ako je kratak to pokazuje čovjeka kojem su u životu važne sitne radosti, obitelj i prijatelji. Posao ne smatraju toliko bitnim da bi zbog njega trebalo zanemariti sve ostalo.

Predzadnji prst

Ako je dugačak i ravan tad se radi o čovjeku kojem je obitelj na prvom mjestu u životu.

Ukoliko je čovjek nesretan u privatnom životu, odnosno ima loše odnose s bližnjima ili ako je uznemiren problemima drugih, taj prst može biti pomalo zakrivljen.

Ukoliko je taj prst kratak, tada je čovjek vrlo jak individualac koji vjeruje kako je sam zaslužan i odgovoran za sve što mu se događa u životu.

Mali prst

Ako je taj prst vrlo kratak to otkriva čovjeka sklonog nestašlucima koji voli zabave. Vrlo je inteligentan i druželjubiv, ali vrlo brzo gubi interes za nešto, odnosno počne se dosađivati.

Može li netko pomicati mali prst bez pomicanja predzadnjeg to znači da je živahan, impulzivan, šarmantan i vrlo znatiželjan.

Pravilno poredani prsti

Prsti koji su poredani tako da stvaraju kosu liniju – jedan je kraći od drugog, i tako do kraja – pokazuju nekoga tko je precizan, točan i praktičan. Mana mu je to što ponekad zna previše gunđati jer očekuje od svih da budu perfekcionisti kao i on.

Široka stopala

Radi se o čovjeku koji ne može dugo biti miran i voli stalno biti u pokretu. Prema Kinezima to su ljudi koji čvrsto stoje na zemlji i najsretniji su dok nešto rade.

Uska stopala

Čovjek s ovakvim stopalima željan je nježnosti i pažnje te se voli stalno osjećati ugodno.

Vrlo je šarmantan i često to koristi da bi netko napravio ono što on želi, prenosi 24 sata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...