Općina Vir podnijela kazne prijave protiv županijskih pročelnika te predstavke na rad PU Zadarske i Državnog odvjetništva u Zadru

Općina Vir podnijela je kaznene prijave protiv pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije Olivia Meštrovića te njegovog prethodnika Željka Letinića zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanje utjecajem u predmetu izdavanja nezakonite dozvole investitoru Tri Bartola d.o.o.

Isto tako podnesena je kaznena prijava protiv pročelnika Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Krešimira Laštre zbog osnovane sumnje počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanje utjecajem u predmetu nezakonitog poslovanja Turističke zajednice Općine Vir. Krešimir Laštro, koji je imenovan za povjerenika u TZO Vir 28. lipnja, sa rokom od 60 dana da pripremi sve radnje potrebne za održavanje Skupštine TZO Vir. Budući on do današnjeg datuma, dakle 12 mjeseci nakon nije pripremio ništa niti je odradio bilo kakve pripremne radnje te nije održao niti jedan radni sastanak sa načelnikom Općine Vir Kristijanom Kapovićem koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice sukladno zakonu o Turističkim zajednicama i boravišnoj pristojbi iako je od njega to traženo više od 10 puta u posljednjih godinu dana. Na taj način, Krešimir Laštro je omogućio nezakonit  nastavak rada suspendiranog direktora TZO Vir Šime Vučetića. Općina Vir traži od Župana Zadarske županije – Božidara Longina da suspendira Pročelnike svojih odjela Olivia Meštorića i Krešimira Laštru.

Iz naprijed navedenih razloga podnesena je predstavka Ravnateljstvu policije MUP-a vezano za nezakonito odbijanje asistencije od strane PU Zadarske radi provođenja izvršnog akta Općine Vir radi uklanjanja protupravno postavljenih predmeta. Ujedno predstavka se odnosi i na postupanje pripadnika PU Zadarske koji službenim vozilima i opremom pružaju zaštitu bespravnog graditelju kao da se radi o zaštitarskoj tvrtki, i to tako da dežuraju ispred bespravnog gradilišta te čak u nekim slučajevima policijsko vozilo i djelatnici su parkirani unutar bespravnog gradilišta. S druge strane u predstavci se traži da se ispita da li je prilikom privođenja načelnika Kristijana Kapovića i fizičke prisile od strane Policije bilo prekoračenja ovlasti s obzirom na to da je načelnik Kristijan Kapović jasno i glasno isticao da će se odazvati pozivu na obavještajni razgovor u 1. policijsku postaju Zadar za što postoji i video zapis.

Predstavka Ravnateljstvu policije MUP-a odnosi se i na postupanje policijskih službenika PU Zadarske, a posebno Odjela gospodarskog kriminaliteta PU Zadarske povodom podnesene kaznene prijave od strane Općine Vir protiv osoba koje su sudjelovale u postupku izdavanja nezakonite dozvole investitoru Tri Bartola, a zato što Općina Vir nema nikakva saznanja o poduzetim radnjama u tom postupku niti je obaviještena o ikakvim radnjama od strane PU Zadarske. Isto tako traži se i izvid u postupanje policijskih službenika PU Zadarske, a posebno Odjela gospodarskog kriminaliteta PU Zadarske u postupku koji se vodi povodom kaznene prijave podnesene protiv suspendiranog direktora TZO Vir Šime Vučetića. Budući da podnositelj kaznene prijave nije uključen niti je sudjelovao u postupku tako da nitko od strane podnositelja nije ispitan niti pozvan da bi priložio dokaze na koje se poziva u kaznenoj prijavi.

Predstavka je podnesena i Glavnom državnom odvjetniku RH vezano na postupanje Državnog odvjetništva Zadar u predmetu suspendiranog direktora TZO Vir, Šime Vučetića koji je prekršio 11 članaka Zakona u protekle 3 godine te nezakonito upravljao i trošio novac TZO Vir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...