Ovo je IGTV – Instagramova aplikacija za (vertikalni) video

Instagram, društvena mreža za razmjenu slika i videa, odnedavno ima preko milijardu korisnika u svijetu i najbrže je rastuća društvena platforma posljednjih godina. O njezinoj popularnosti mnogo govori i činjenica da su sa Stories objavama, “posuđenima” od Snapchata, vrlo brzo pretekli Snapchat po broju aktivnih korisnika te opcije, kao i pojava tzv. Instagram celebrityja, ljudi koji žive samo od objavljivanja sadržaja na ovoj mreži.

Sada iz Instagrama dolazi i novi potez kojem je cilj dodatno napasti Snapchat, ali i YouTube, jer su primijetili kako je u samo proteklih godinu dana gledanje videa na njihovoj mreži poraslo za 60%. Jučer pokrenuta aplikacija IGTV, naime, korisnicima Instagrama dat će mogućnost snimanja i dijeljenja videa dugih do čak 60 minuta (za razliku od 60 sekundi koliki je limit bio do sada), javlja Bug.

Zanimljivo, IGTV omogućava snimanje video zapisa mobitelom isključivo u vertikalnom položaju – proizvodeći tako od mnogih omraženi vertikalni video. Iako ovakva orijentacija videa nije prirodna za gledanje na monitorima ili televizorima, u Instagramu vjeruju da će na mobitelima biti pun pogodak. Naime, mnogi korisnici već sada mobitelima snimaju vertikalne video zapise, a oni koji će ih gledati više neće morati okretati mobitel u horizontalni položaj kada požele pogledati video na IGTV-u.

Zapisi stvoreni novom aplikacijom bit će objavljivani na “običnom” Instagramu i moći će se pregledati i kroz korištenje dosadašnjih mobilnih aplikacija. IGTV je, naravno besplatno, dostupan za preuzimanje na Googleovom Play Storeu i Appleovom App Storeu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...