Podignuta optužnica protiv zadarskog svećenika koji se predstavljao kao policajac

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv don Tomislava Vlahovića, župnika u Perušiću kod Benkovca, zbog zlouporabe ovlasti policijskog kapelana.

Podsjetimo, kao kapelan PU zadarske, Vlahović je 5. studenog prošle godine u večernjim satima policijskom palicom zaustavio četvoricu mladića na cesti između Benkovca i Lepura.

“Pretekao nas je i kroz prozor izbacio policijsku palicu, ali to nije bila policijska palica prava reflektirajuća, nego je to bila ona obična što se može tako reći u dućanu kupiti”, rekao je tada jedan od mladića, Šime Miletić iz Bile Vlake. Još više su se iznenadili kada su vidjeli da ih ne zaustavlja uniformirani policajac, nego župnik obučen u trenerku koji se odmah počeo derati.

“Ja ono iznenadio se što se sad događa, Luka ga je u tom trenutku odma prepoznao i pružio mu je ruku.

“Don Tomislave to ste vi” da bi on meni rekao “Aj reci kolegi da se umiri jer ću ga prebiti i privesti u šibensku policijsku postaju”, rekao je Miletić.

Kada ga je prepoznao i drugi mladić, svećenik se vratio u svoj automobil i otišao. Incident je odmah prijavljen policiji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...