Policija otkrila još dva kombija u kojima su krijumčari švercali čak 35 migranata

Policajci Policijske uprave karlovačke u suradnji s policijskim službenicima ravnateljstva policije uhitili su četiri osobe zbog sumnje u krijumčarenje ljudima te ih kazneno prijavili državnom odvjetništvu. Muškarci su u dobi od 24, 29, 34 i 36 godina, javlja kaportal.hr.

31. svibnja na području Vojnića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo šibenskih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin. Provedenim kriminalističkim istraživanjem 34-godišnjaka se sumnjiči da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos, u nehumanim uvjetima u kombi vozilu prevozio 26 stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, navode iz policije.

Ujedno, 28. svibnja na području Ozlja policijski službenici zaustavili su kombi vozilo zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. I nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje te je utvrđena sumnja da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoren novčani iznos, u kombi vozilu prevozio devet stranih državljana, u namjeri da im omogući da ilegalno izađu s teritorija Republike Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice Europske unije, a u čemu su mu pomagali dvojica hrvatskih državljana starih 24 i 36 godine, dodaju iz policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici šengenskog sporazuma svi osumnjičeni predani su pritvorskom nadzorniku PU karlovačke, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

Podsjetimo, u srijedu kasno navečer su policajci PU zadarske pokušali zaustaviti bijeli kombi austrijskih registracijskih oznaka kod Donjeg Srba. Policija tvrdi da se vozač kombija oglušio na policijske zapovijedi i, kako tvrde u policiji, nakon probijanja barikade krenuo kombijem prema policajki koja ga je pokušavala zaustaviti.

Policajci su tada zapucali na kombi u kojem je krijumčar švercao migrante. Dva metka koje su ispalili hrvatski policajci završili su u licima 12-godišnje djece koja su teško ozlijeđena, ali nisu u životnoj opasnosti. Propucani dječak trebat će rekonstrukciju čeljusti.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović danas je izjavio da su policajci postupili ispravno, prenosi Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...