Poznat identitet ubojice mladog Britanca; Uzrok sukoba ampulice dušičnog oksida?

Droga, alkohol ili najvjerojatnije oboje dovelo je do ubojstva na  popularnoj partijanerskoj plaži Zrće na Pagu. U obračunu dviju skupina ispred jednog noćnog kluba nožem je ubijen 26-ogodišnji Britanac Ugo, drugi je teško ranjen, a treći lakše, donosi RTL.

Po svemu sudeći i ubojica je Britanac. Navodno se još nalazi na otoku, snimljen je nadzornim kamerama, ali policija ga dosad nije uhvatila. U vrijeme ubojstva bio je odjeven u kupaće bermude, a na nogama je imao tenisice. Tamnoput je, višeg je rasta, tamnije boje lica i crne kratke kose. Navodno je poznat i njegov identitet kojeg su otkrili privedeni pripadnici skupine koja se sukobila u obračunu, ali za nožem se još uvijek traga. O ubojstvu su izvjestili i britanski mediji.

Najstariji klub na Zrću ispred kojeg se dogodilo ubojstvo je tijekom podneva zatvoren te je program premješten u druge klubove. No, na mjestu događa se još uvijek vide tragovi krvi koji svjedoče o zločinu koji se tamo dogodio. Nekoliko metara dalje leže mogući razlozi sukoba – ampulice u kojima je nekada bio dušični oksid. Ove ampulice za šlag se isto tako koriste za omamljivanje, odnosno za postizanje stanovite euforije, opuštenosti, a možda i halucinacija.

Navodno se dogodio sukob dviju britanskih dilerskih skupina rano jutros kada su klubovi već bili pred zatvaranjem. Očevid je završen, a na ispitivanju u policiji bilo je više britanskih državljana koji bi trebali razjasniti sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

“Ubojstvo zasigurno nije bilo slučajno. Nešto se počelo događati u klubu Kalypso. Očito je bio neki verbalni sukob unutra, ali ne znamo zbog čega. Čini se izgledno da se radi o dvije grupice stranih državljana. Jedna grupica od njih pet-šest dočekala je na izlazu iz kluba drugu grupicu negdje oko 5.30 sati. Napali su ih tjelesno, a jedan je od počinitelja za kojim se najintenzivnije traga nožem izbo trojicu sudionika iz druge grupe. Riječ je o tjelesnom obračunu koji se dogodio vrlo kratko” pojašnjava Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...