Prekinuta sjednica, Rubeša se nije htio maknuti s govornice: “Župane, osjećate li odgovornost za porast nasilja u Zadru, budući ste i sami pravomoćno osuđeni nasilnik?”

Ssjednica Skupštine Zadarske županije s 45 točaka dnevnog reda prekinuta je nakon treće točke jer se vijećnik Akcije mladih, Ante Rubeša nije htio maknuti sa govornice.

Netom prije govorilo se o eskalaciji nasilja u Zadru.

– Dana 13. lipnja nasilnik je brutalno pretukao djevojku. Udarao joj je pola sata glavom u lavandin sve dok se lavandin nije razbio. Dana 24. lipnja na Branimirovoj obali napadnut je novinar. Gore od svega tog nasilja je to što su jednom drugom napadu svjedočili deseci ljudi i nitko od njih nije našao za shodno da reagira na bilo koji način, što znači da je nasilje u Zadru postalo prihvatljiva pojava. Veliku odgovornost, ako ne i najveću, za takvu društvenu klimu snosi vladajući HDZ koji ne samo da ne sankcionra svoje članove nasilnike, već pomaže u zataškavanju nasilja, pritiscima na žrtve da promijene iskaz. Nikada niti jedan član HDZ-a nije sankcioniran zbog nasilničkog ponašanja, dapače samo nagrađen. Kada tučeš i daviš ljubavnicu postaneš predsjednik kluba HDZ-ovih vijećnika, kada prebiješ nećaka onda si gradski pročelnik. Jackpot slijedi kad pretučeš opernog pjevača – onda postaneš župan. Osjećate li se župane odgovornim za ovakvu društvenu klimu, barem moralno budući ste i sami pravomoćno osuđeni nasilnik?, pitao je Rubeša Božidara Longina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...