Protivnici Istanbulske sutra predaju potpise

Protivnici Istanbulske konvencije okupljeni u inicijativu “Istina o Istanbulskoj” sutra (srijeda) će u 17 sati predati potpise saboru, priopćili su iz te inicijative.

Kao i svjetonazorski bliska im ekipa iz Markićkine organizacije “Narod odlučuje”, i oni će se prvo okupiti kod Kule Lotrščak na Gornjem gradu, te u 17 sati krenuti prema Markovom trgu.

Na Markovom trgu će se predstavnici inicijative kratko obratiti prisutnim volonterima i predstavnicima medija, te će se potpisi oko 17:15 predati Hrvatskom saboru, obavijestili su iz inicijative.

Prvo izjavili da nemaju dovoljno potpisa pa onda objavili da ipak imaju

Podsjetimo, protivnici Istanbulske prije tjedan dana okupili su se pred novinarima tvrdeći da imaju dovoljno potpisa, iako su prethodno izjavili suprotno.

“Prikupili smo dovoljno potpisa – 377.635. Predat ćemo ih idući tjedan”, rekli su na presici na Markovu trgu.

Tvrde da nisu skupljali potpise nakon isteka roka

“Nismo skupljali potpise nakon isteka roka”, odgovorili su na pitanje Indexova reportera.

“Rekli smo da knjižice još uvijek pristižu jer nismo dobili sve knjižice u tom trenutku. Nakon toga smo ponovno išli sve brojati”, tvrde iz inicijative.

Protivnicima Istanbulske zasmetala je i zagrebačka Povorka ponosa pa su tako izjavili da su na njoj “sudionici parade vrijeđali hrvatske nacionalne simbole”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...