Pupić-Bakrač: “Da Antunu Novoseloviću i Darku Vrdoljaku dam da čuvaju ovce, postavio bih kraj njih električnog pastira”

Odbor za izbor i imenovanje Županijske skupštine Zadarske županije je raspušten. Uspjeli smo, kaže županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač. Naime, na sjednici Odbora održanoj jutros netom prije one Županijske skupštine, nije donesena nikakva odluka vezana za smjenu članova SDP-a koji su odbili držati HDZ-u većinu na skupštini, na prijedlog šefice ŽO SDP-a Renate Sabljar Dračevac.

Nikad nisam mislio da ću braniti SDP-ovce, ali da Antunu Novoseloviću i Darku Vrdoljaku dam da čuvaju ovce, postavio bih kraj njih električnog pastira. Toliko o njihovoj sposobnosti, kaže Pupić-Bakrač, dodajući da je na sjednici umalo došlo do fizičkog sukoba između njega i Ante Rubeše na jednoj strani i Jose Nekića na drugoj.

Posvađali smo se, sve je bilo na rubu incidenta, kaže Pupić-Bakrač i kaže da je zbog mogućnosti prihvaćanja odluke o smjeni SDP-ovaca, jučer najavio da će se na današnjoj sjednici Županijske skupštine, dogoditi nešto neviđeno.

Članak 33. Stavak 2 Poslovnika Županijske skupštine Zadarske županije jasno propisuje da predsjednici i članovi radnih tijela mogu biti razriješeni prije isteka mandatnog razdoblja Skupštine isključivo zbog prestanka mandata člana, spriječenosti ili drugih opravdanih razloga. Dakle bilo kakva smjena članova odbora bila bi u potpunosti protupropisna. Osim toga, već smo upozorili da vladajuća koalicija HDZ- Sabljar Dračevac ne može i neće određivati tko će u ime oporbe sjediti u odborima, rekao je Pupić-Bakrač.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...