S poda i zidova prali žrtvinu krv do dolaska policije, ali DORH se nije oglasio hoće li protiv njih pokrenuti postupak

Iz Općinskog državnog odvjetništva u Zadru RTL-u nisu odgovorili hoće li se pokrenuti postupak za pokušaj prikrivanja zločina protiv ljudi u kafiću koji su, prema RTL-ovu policijskom izvoru, pri dolasku službenika pokušavali s poda i zidova oprati žrtvinu krv.

– Osumnjičenik je prijavljen za kaznena djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnje. U tijeku je provođenje dokaznih radnji i izvida koji su, sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, tajni – priopćeno je iz policije.

Po toj kategorizaciji osumnjičenom prijeti maksimalno pet godina zatvora. Neslužbeno se doznaje kako je DORH odustao od kaznene prijave za pokušaj ubojstva jer ozljede nisu odgovarale toj karakterizaciji.

– Kad se dogodi najgore, kad je žena pretučena do smrti ili ubijena na neki drugi način, mi se svi zgražamo i svi se pitamo gdje je sustav zakazao. Pet koraka prije toga vi imate sustav koji je dozvolio da osoba koja ima desetine kaznenih i prekršajnih prijava hoda po svijetu bez ikakvih sankcija – izjavila je za RTL Senka Sekulić Rebić, psihologinja u Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...