Sin Ante Gotovine stažira u uredu Ivane Maletić

Među brojnim stažistima koji su ovih dana prošli kroz urede hrvatskih europarlamentaraca je i Ante Gotovina mlađi, sin generala Gotovine. Od 10. lipnja stažira u uredu HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić, a ondje će ostati do 10. srpnja, jer je stažiranje u Bruxellesu ograničeno na mjesec dana, piše Večernji list.

Mladi Gotovina student je na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, a u ured zastupnice Maletić došao je po proceduri po kojoj stažisti uobičajeno dolaze u Europski parlament.

Pokriveni troškovi života

“Ante je u moj ured došao na isti način na koji dolaze i drugi mladi. Javljaju se najčešće mailom u kojem pošalju svoju molbu i CV”, objasnila nam je Maletić. Napomenula je da njezin ured uobičajeno radi s mladima, održava različite radionice i predavanja na hrvatskim fakultetima.

Za rad u Bruxellesu stažisti ne primaju naknadu. Pokriveni su im samo troškovi života, a oni koji su prošli takvo stažiranje ističu da ono nije nimalo lako. Od stažista se očekuje da pomažu u pripremi materijala koje će eurozastupnici iznijeti na sjednicama. Često zastupnike i prate na sjednicama parlamentarnih odbora, rade analize i sažetke rasprava, prate konferencije na teme koje su u užem interesu zastupnika kojima pomažu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...