Slavlje, ali i oprez; Modrić objasnio koji je jedini put do uspjeha

Hrvatska nogometna reprezentacija sigurnom pobjedom protiv Nigerije na najbolji mogući način započela je svoj nastup na SP-u u Rusiji, a iako nije tijekom cijelog susreta sve bilo blistavo na terenu, naši nogometaši zadovoljni su svojim nastupom, piše tportal.hr.

‘Došli smo po pobjedu, jer svi znamo koliko je ta prva utakmica važna. Vjerujem da će nam ona sada dati krila, odnosno neće nas opustiti. Bilo je nešto sitnih grešaka koje moramo popraviti, ali mislim da možemo itekako biti zadovoljni našom prezentacijom. Možda je šteta što nismo uspjeli zabiti još koji gol’, rekao je nakon utakmice Ivan Perišić te najavio ogled u Nižnji Novgorodu:

‘Sada se okrećemo Argentini, a cilj nam je ionako isti. Pokušat ćemo i njih pobijediti.’

Luka Modrić također je bio zadovoljan nakon trijumfa.

‘Odigrali smo dobru, kompaktnu, zrelu utakmicu, djelovali smo kao momčad i to je najvažnije. Nisu nam se raspadale linije, to je ključ uspjeha. S dva smo gola napravili važan korak prema drugom krugu, no imamo još posla i moramo se dobro pripremiti za preostale utakmice. Cijela je momčad odigrala borbeno, svi su dali svoj maksimum, a to je jedini način da ostvarimo pravi rezultat. Naravno, uz malo sreće. Borba i samo borba jedini je put do uspjeha,’ naglasio je naš slavni veznjak.

Priliku protiv Nigerije dobio je i Marko Pjaca.

‘Bilo je izuzetno bitno da turnir otvorimo pobjedom. Ali to ne znači ništa ako nećemo napraviti posao u sljedeće dvije utakmice. Argentinci bi i bez ovog remija ionako išli sto posto i na nas, ne bi bilo jednostavno ni da su pobijedili Island. Odigrali smo dobru utakmicu, a dokazali smo da možemo igrati protiv svakog,’ izjavio je krilni napadač Juventusa koji je zadovoljan što je igrao:

‘Drago mi je da sam dobio priliku, a vjerujem da ću ako i u nekoj od sljedećih utakmica izađem na teren opravdati očekivanja.’

Dejan Lovren je bio jedan od onih koji su utakmicu odigrali bez ijedne pogreške.

‘Nije bitno kako odigra pojedinac, već cijela momčad. Imali su Nigerijci nekoliko prilika, ali koje su stigle kao plod naših grešaka. Moramo biti jako zadovoljni, jer ovom smo pobjedom otklonili i dio pritiska,’ izjavio je reprezentativni stoper pa se osvrnuo na Argentinu:

‘Igramo protiv Messija i društva, koji će nas sigurno htjeti napasti. No, mi smo pokazali da znamo igrati mudro i staloženo te vjerujem da možemo dobro odraditi i taj posao. Valjda je napokon došlo vrijeme da i mi napravimo nešto konkretno. Iza nas su Poljska, Brazil i Francuska, puno nas je u najboljim igračkim godinama. Svi smo fokuristrani na teren, bez euforije i uopće nećemo gledati predaleko. Idemo utakmicu po utakmicu. A onda će valjda i nas ‘potrefiti’ neki dobar uspjeh, za koji trebamo imati i malo sreće.’

Komentar utakmice dao je i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

‘Zadovoljan sam pobjedom, jer na Svjetskom prvenstvu nema lakih protivnika što je potvrdila utakmica između Argentine i Islanda. Ništa ne vrijedi ako si favorit na papiru, a to ne potvrdiš na terenu,’ kazao je Šuker dodavši: ‘Raduje me raspoloženje igrača, trenera, klupe, svih. To najbolje potvrđuje Modrićev šprint u 80. minuti kod rezultata 2-0.’

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na sjajnu atmosferu na tribinama stadiona.

‘To je tako kada se država potvrdi i uvede ID za navijače, onda na tribinama nema huligana.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...