Hrvatska za djecu; Obitelj iz Otočca u Zatonu će prvi će put vidjeti more

Sedmeročlana obitelj Jeremić iz Otočca prvi je put na zajedničkom ljetovanju. Otac Darko, nakon što je supruga preminula, ostao je sa šestero djece. I bez posla. “Ja bih samo nekog pitao, tko može raditi sa šestero djece? Najmanje dijete ima 2,5 godina, najstarije 12. Kome ih ostaviti, tko će skrbiti o njima? To je… jako neizvedivo”, kaže Darko Jeremić, donosi dnevnik.hr.

Neizvedivo im se činilo i ići na more. No, zahvaljujući zakladi Hrvatska za djecu odlazak na more Jeremićima je postao stvarnost, a djeci ispunio ljetne praznike. Kamp u Zatonu na sedam im je dana postao drugi dom.

“Njima je to prvi put, meni je drugi – bio sam njihovih godina kad sam to prvi put doživio”, rekao je Darko Jeremić. Besplatan smještaj i hranu ponudili su, preko zaklade, hotelijeri.

“Imamo neku odgovornost da kao uspješna firma jednostavno uspjeh podijelimo s drugima i vratimo zajednici ono što smo dobili od nje”, kaže Frane Skoblar, voditelj marketinga turističke kuće.

Ljetovanje će dobiti ukupno 13 obitelji. “Zaklada im financira putne troškove i dalje dnevni džeparac od 75 kuna po članu obitelji, tako da time mogu pokriti troškove sladoleda na plaži, soka ili bilo kojih drugih sadržaja”, rekla je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade Hrvatska za djecu.

Zvučalo je, kažu i Jeremićevi, nestvarno. No, ipak snovi su da se ostvaruju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...