Stiže promjena vremena; Kiše će biti u cijeloj zemlji, temperature osjetno padaju

U srijedu ujutro djelomice sunčano i toplo, no potom slijedi jači razvoj oblaka s kišom, na širem gradskom području pljuskovima i grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Slab i umjeren jugozapadnjak poslijepodne će okretati na sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 18 do 22, a najviša dnevna od 25 do 28 °C.

Pljuskova će biti već u noći, onda nešto stabilnije jutro pa od sredine dana ponovno nestabilno.

I na polju temperature će se osjetiti promjena, doduše u srijedu još uvijek ne toliko zamjetna – možda koji stupanj, ali zato će osjetno niža biti u četvrtak pa i petak, a onda za vikend ponovni povratak ljetnih temperatura.

Vrijeme će u srijedu biti nestabilno u prvom redu zbog fronte koja će se u sklopu prizemne ciklone premještati preko naših krajeva. Pljuskova može biti već u noći na četvrtak, iako ih se glavnina ipak očekuje poslijepodne, a ujutro će još uvijek biti dosta sunčana vremena. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a na moru zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Intenzivni pljuskovi na istoku

Dan će biti manje vruć – uz oblake i kišu ili pljuskove kojih će češće biti od sredine dana temperatura će se sniziti na maksimalno 28 stupnjeva. Pljuskovi bi ponegdje mogli biti intenzivni i na istoku zemlje gdje će isto tako nastavak dana biti nestabilan, uz slab do umjeren jugozapadnjak i temperaturu od 26 do 29 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju također promjenjivo i nestabilno poslijepodne, tako će i ovdje uz više oblaka biti kiše ili pljuskova i grmljavine. U gorju ponegdje jugozapadnjak može dosezati i jake udare, dok će na moru puhati zapadnjak ili jugozapadnjak, a temperatura od 21 do 27 stupnjeva.

I na jugu drugi dio dana nestabilan, manje vruć – i ovdje će osvježenje donijeti pljuskovi. Vjetar slab do umjeren, a temperatura do najviše 28 stupnjeva.

Osvježenje u četvrtak

U četvrtak će glavna značajka vremena biti osjetniji pad temperature. Još u petak će biti ugodna temperatura, a onda već za vikend očekujemo povratak na oko 30.

I na moru u četvrtak kiša ili pljuskovi, bit će ih i u petak, ali rjeđe i uglavnom na jugu.

Vikend stabilniji, sunčaniji i ponovno topliji, piše Dnevnik.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...