pun optimizma

Subašić uoči utakmice: “Nije bitno imati najbolje veznjake na svijetu, bitno je djelovati kao tim”

Arhiva AZD/Ilustracija

Subašić je iznio dojmove iz kampa reprezentacije tri dana uoči sraza s Nigerijom u Kalinjingradu.

“U svojoj bazi imamo sve što nam treba za pripremu za ono što nas čeka, sve je OK, i zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu. Nisu problem ni ljetne noći, imamo dobre zastore i ništa nas ne smeta. Moji problemi s mišićem ostali su iza mene, bit će sve u redu i bit ću spreman. Treniram normalno”, kazao je Subašić, koji je uvjeren kako Hrvatska može daleko na prvenstvu.

“Lijepo je znati da imamo neke od najboljih veznjaka na svijetu, ali ne mogu oni ništa sami. Moramo svi djelovati kao momčad, tada će ta momčad izbaciti kvalitetu naših pojedinaca iz Real Madrida, Barcelone i ostalih velikih klubova. Znamo da je Nigerija brza momčad, igra drugačije od europskog nogometa i bit će teško. Mi ne moramo samo njima odgovoriti, nego biti pravi na terenu”, rekao je.

“Naravno da mi je bitno biti ovdje i naravno da sam sretan i zadovoljan što mogu igrati na Svjetskom prvenstvu kao prvi vratar, s obzirom na to da sam dugo bio podrška Pletikosi na raznim natjecanjima. Međutim, sada je najvažnije pobijediti u prvoj utakmici, s tom pobjedom sve bi bilo lakše i dat ćemo sve kako bismo ostvarili taj rezultat”, kazao je Subašić, dodavši:

“Uvijek je lijepo dobiti poruku ili poziv od izbornika tijekom klupske sezone, a još je ljepše što je Zlatko Dalić takav sa svima. Ne radi razliku između igrača, sa svima razgovara i to je veliki plus za naše međusobne odnose”.

Ostavi komentar koristeći Facebook