Sukošanci protiv bazne stanice u mjestu: “U blizini je dječji vrtić, nećemo odustati od uklanjanja”

Molimo vas da nam se pridružite u “borbi protiv vjetrenjača”, jer ćemo samo zajedno postići da se ova instalacija ukloni te da se u budućnosti ovako nešto ne pokuša graditi u naseljenom području, kaže nam Sandra Vezilj u ime mještana Sukošana gdje se potpisuje peticija i priprema prosvjed zbog bazne stanice mobilnog operatera postavljene na privatnoj kući Dragutina Žegera u ulici Put Barbira 35.

Naime, kako kaže gospođa Vezilj, vlasnik je sklopio ugovor s VIP-om te je nakon toga bez suglasnosti Općine Sukošan, stanara i ostalih mjerodavnih tijela započeo instalaciju građevine na krovu svoje kuće.

Poznato je da bazne stanice uzrokuju nesanice ispuštajući ionizirajuće elektromagnetsko zračenje, srčane probleme, dovode do suicidalnih misli, pada koncentracije, karcinoma. Samo u Debeljaku, gdje je također postavljena bazna stanica, je u kratkom roku od karcinoma oboljelo četvero ljudi, a peti je nedavno operiran, dok ih je u Sukošanu umrlo sedmero. U krugu od samo 500 metara nalazi se dječji vrtić, upozorava i dodaje kako su mještani podršku dobili i od Općine, odnosno, načelnika Ante Martinca koji će prisustvovati prosvjedu koji će se održati 18. lipnja od 17 do 19 sati u ulici Put Barbira 35.

Nećemo odustati od uklanjanja. Idemo do kraja, kaže Vezilj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...