Svjedok ubojstva na Zrću: “Mladić je ležao, a drugi je bio cijeli krvav. Glazba je odmah stala”

Mladi Britanac, u dobi od 26 godina, ubijen je nožem na jednoj od najpoznatijih hrvatskih plaža Zrće. Još dvije osobe su ozlijeđene, dok se jedna bori za život.

Cijeli dan policija je tragala za ubojicom. Sumnjaju da je i on državljanin Velike Britanije. U trenutku napada bio je odjeven samo u kupaće i na nogama je imao tenisice. Radi se o mladiću u dobi od oko 25 godina, višeg rasta, tamnije boje lica i kratke crne kose. U potrazi za ubojicom policija je jučer pretraživala svako vozilo koje je napuštalo otok Pag, piše Index.hr.

Otkriven identitet ubijenog

Ubijeni mladić identificiran je kao 26-godišnji Ugo W. On je stradao nakon što se sa svojim prijateljima sukobio s drugom grupom mladića ispred noćnog kluba na Zrću u srijedu oko 5.30 ujutro. Osim 26-godišnjaka, stradala su još dvojica državljana Velike Britanije – 26-godišnjak je teže ozlijeđen, a 22-godišnjak lakše.

Teže ozlijeđeni mladić prevezen je u zadarsku bolnicu i bori se za život. “Muškarac je imao nekoliko ubodnih rana na tijelu, opasnih po život. Sada je stabilno, ali i dalje životno ugrožen i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja”, potvrdio je zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice Edi Karuc.

Svjedok kaže da je sve bilo puno krvi

Britanski The Sun pričao je sa svjedokom ubojstva, 24-godišnjakom iz Dublina. On je kazao kako se glazba odmah nakon napada ugasila.

“Vidio sam muškarca kako leži na podu, a drugi muškarac stajao je iznad njega. Bio je prekriven krvlju”, rekao je mladić iz Irske.

“Drugi muškarac rukom je uhvatio ranjenog prijatelja koji je stajao na nogama i držao je nešto, komad odjeće ili nešto, čime je zaustavio krvarenje na leđima. Nakon nekoliko sekundi, oko muškarca na tlu je bilo mnogo ljudi i više ga nisam mogao vidjeti”, kazao je svjedok.

Irac, koji je želio ostati anoniman, kazao je da je “trag krvi bio od mjesta događaja do izlaza”.

“Moglo bi se reći da su svi bili šokirani”, dodao je.

Jedan lokalni konobar rekao je:

“Čini se da je riječ o sukobu mladih Britanaca. Lokalno stanovništvo šokirano je zločinom, policija sve istražuje. I ovo se događa svega par dana nakon što je mladi Britanac poginuo u prometnoj nesreći kod Rijeke kad je pokušao pretrčati autocestu”, rekao je konobar za The Sun.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...