Cestitka_Uskrs

Temperature idu i iznad 30 stupnjeva, ali budite spremni – stiže nam olujno nevrijeme

U iduća dva dana na kopnu je češća pojava pljuskova i grmljavine, a moguća su i lokalna nevremena. Zatim će biti prolazno stabilnije, osobito u petak, no i dalje vrlo toplo i sparno. Vrijeme će i danas i sutra diljem Hrvatske biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ali ne i stabilno. Na kopnu će biti pljuskova, vjerojatno najviše u utorak, kada je i najveća vjerojatnost za mjestimično olujno nevrijeme, ne samo u unutrašnjosti Hrvatske, navodi se u vremenskoj prognozi HRT-a.

Danas će prevladavati pretežno sunčano i iznadprosječno toplo, ali i nestabilno vrijeme. U istočnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće uz slab vjetar. Lokalni kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom mogući su poslijepodne ponajprije nad gorjem zapadne Slavonije. Najviša dnevna temperatura između 28 i 31 stupanj Celzij.

Danas mogući lokalni pljuskovi

Podjednake vrijednosti najviše temperature bit će i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također prevladavati sunčano. Mogućnost jačih razvoja oblaka i lokalnih pljuskova s grmljavinom najveća je na sjeverozapadu. Vjetar većinom slab, a najniža jutarnja temperatura od 15 do 18 stupnjeva Celzijevih. Malo svježije od toga bit će u gorskoj Hrvatskoj, gdje je po kotlinama moguća jutarnja magla. Uz promjenljivu naoblaku prijepodne na sjevernom Jadranu može biti i koje kapi kiše, dok je vjerojatnost popodnevnog lokalnog pljuska najveća u Gorskom kotaru i u unutrašnjosti Istre. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, a na otvorenom moru i jugoistočni.

U Dalmaciji pretežno sunčano, povremeno s umjerenom naoblakom, a ujutro mjestimice može biti i magle. Uz slabu dnevnu cirkulaciju vjetra i more će biti mirno ili poslijepodne malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 °C u unutrašnjosti do 21 °C na obali, a najviša dnevna oko 30 °C. I na jugu Hrvatske najviša temperatura oko 30 °C, a najniža oko 20 °C. Prevladavat će sunčano uz slab vjetar promjenjiva smjera i mirno do malo valovito more, ističe se u vremenskoj prognozi HRT-a.

Sutra vrlo nestabilno, no relativno toplo

U iduća dva dana na kopnu je češća pojava pljuskova i grmljavine, osobito u utorak, a moguće a su i lokalna nevremena. Pljuskovi se uglavnom očekuju sredinom dana i poslijepodne, a prije toga bit će većinom sunčano, ujutro ponegdje s maglom. Zatim prolazno stabilnije, osobito u petak. I dalje vrlo toplo i sparno.

Ni na Jadranu se temperatura neće znatno mijenjati, a u utorak dnevna malo niža, uz promjenljivu naoblaku i mjestimične grmljavinske pljuskove. Zatim do petka ponovno sunčanije, a u srijedu u početku na južnom dijelu, te u četvrtak na sjevernom još ponegdje kiša. Za vikend bi moglo biti i više kiše, pa i obilnije. U utorak će jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i lokalno buru, zatim uglavnom slab vjetar s mora, a od četvrtka jugo u postupnom jačanju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...