Trofej nogometaš; Među najboljima u hrvatskom nogometu trojica Zadranina

U zagrebačkom hotelu Westin u nedjelju je održano šesto izdanje Trofeja Nogometaš u organizaciji Hrvatske udruge Nogometni sindikat, dok su suorganizator i medijski partner bile Sportske novosti.

Nagrade su dodijeljene temeljem glasova igrača i trenera Hrvatski Telekom Prve lige, a ove godine je po prvi put uvedena nagrada za najbolju nogometašicu, piše tportal.hr.

‘Nagradom Trofej nogometaš naglašavamo sve najbolje u hrvatskom nogometu, ne samo u HNL-u već i izvan domovine. Ove godine smo uveli i nagradu za najbolju nogometašicu’, kazao je predsjednik HUNS-a Dario Šimić, dok je glavni tajnik Mario Jurić dodao kako izbor za Nogometaša godine prepoznatljiv i napreduje svake godine.

‘Pravo izbora imali su igrači i treneri HT Prve lige i ovo je vaš izbori i ima posebnu vrijednost’, poručio je Jurić.

Glavno priznanje večeri, Trofej nogometaš za najboljeg hrvatskog igrača u sezoni 2017/18. dobio je veznjak europskog prvaka Real Madrida i hrvatske vrste Luka Modrić.

‘Veliko zadovoljstvo je po šesti put dobiti ovu nagradu. Za mene je ovo posebna nagrada jer je dijele igrači i treneri’, kazao je Modrić.

Modrić je treću sezonu uzastopce u dresu ‘Kraljevskog kluba’ slavio u Ligi prvaka, a sada se nada i uspjehu u ‘kockastom’ dresu.

‘Uoči svakog natjecanja su velika očekivanja. Naš cilj je proći skupinu jer to nismo uspjeli od 1998. godine. Vjerujem kako ćemo to u Rusiji uspjeti. Sreća je važna, igra veliku ulogu. Nadamo se kako ćemo je našim igrama i ponašanjem zaslužiti’, poručio je Modrić.

Za najboljeg igrača HT Prve lige izabran je krilni napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani.

Najbolji trener drugu godinu uzastopce je Slovenac Matjaž Kek, strateg Rijeke, dok je najbolji vratar ‘jedinica’ hrvatske vrste i Monaca Danijel Subašić.

‘Lijepo je osvojiti ovaj trofej. Čestitam kolegama koji su bili u konkurenciji’, kazao je Subašić osvrnuvši se na skorašnju ‘rusku avanturu’.

‘Prvi put ću nastupiti na svjetskom prvenstvu kao prvi vratar reprezentacije, na prošlom SP-u sam bio pričuva Stipi Pletikosi. Zna se koji je naš cilj, proći skupinu, a potom tko zna, sve je moguće’, poručio je Subašić.

Najbolji igrač do 21 godine je veznjak Lokomotive Lovro Majer.

‘Sretan sam što sam ovu nagradu dobio već drugu godinu uzastopce. Naporno sam radio i ova nagrada je samo podstrek za naprijed’, kazao je 20-godišnji Lovro.

Ove godine po prvi puta je proglašena i najbolja nogometašica, a to je Maja Joščak, hrvatska reprezentativka i igračica Osijeka.

‘Znam da ženski nogomet nije kao kod dečkiju, ali što se tiče zalaganja i volje mi smo im rame uz rame’, kazala je Joščak.

U najboljoj momčadi Prve HNL za proteklu sezonu su Dominik Livaković, Josip Juranović, Filip Benković, Zoran Nižić, Borna Sosa, Arijan Ademi, Filip Bradarić, Lovro Majer, Mario Gavranović, Heber Araujo dos Santos i El Arabi Hilal Soudani.

Za najboljeg suca Prve HNL po četvrti put je izabran Bruno Marić, dok je nagradu za najbolji travnjak ove sezone je dobila riječka Rujevica.

Nagradu ‘Dobri duh hrvatskog nogometa’ dobio je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961.

‘Počašćen sam ovom nagradom. Znam što smo prošli ove sezone, skoro smo odustali. Bilo je teško, no vjerovali smo. Bilo je teško svaki dan ulaziti u svlačionici i objašnjavati igračima tešku financijsku situaciju u klubu. Ali na kraju smo uspjeli.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...