U PU zadarskoj otvoren stožer za turističku sezonu

Danas je u Policijskoj upravi zadarskoj, ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Davor Božinović sudjelovao je na otvaranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone 2018., koji će tijekom turističke sezone, od 15. lipnja do 15.rujna, djelovati u Zadru kao policijski stožer.

Ministra je u krugu PC Franko Lisica u Zadru, dočekao glavni ravnatelj policije Nikola Milina  i načelnik PU Anton Dražina, koji mu je ispred svečanog postroja podnio prijavak, nakon čega je ministar obišao svečani postroj i pozdravio policijske službenike Ravnateljstva policije i Policijske uprave zadarske.

Otvaranju su uz ministra  nazočili glavni ravnatelj policije Nikola Milina sa suradnicima, načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Dragan Lozančić, brigadni general Ivica Komljen – zamjenik ravnatelja VSOA-e, te drugi predstavnici VSOA-e  i SOA-e, među kojima i načelnik Centra Zadar Alen Vugrek.

U otvaranju Stožera su također sudjelovali  župan zadarske županije, Božidar Longin, gradonačelnik Grada Zadra – Branko Dukić sa suradnicima, te mnogobrojni predstavnici medija.

Nakon kratke prezentacije pomoćnika načelnika uprave policije, Josipa Bukvića, o ciljevima i funkcioniranju Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone, koju su pratili i predstavnici medija, ministar je uspostavio konferencijski poziv video linkom s Policijskom upravom istarskom, kojom prilikom su nazočni putem video linka dobili informacije o stanju sigurnosti na istarskom području.

Potom je uslijedio posjet Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, gdje je voditeljica Centra Mirna Kovač Bašić prisutne upoznala o radu Centra.

Ministar je tijekom posjeta posjetio i Spomen sobu poginulim pripadnicima Specijalne jedinice policije – Poskoci, gdje se upisao u knjigu sjećanja.

Nakon otvaranja Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone  i posjeta Nacionalnom pomorskom centru za prikupljanje podataka Zadar, ministar je dao izjavu za medije te odgovarao na novinarska pitanja.

U izjavi je istaknuo kako je otvaranje ovog Stožera pokazatelj kolike napore ulaže policija i druge sigurnosne službe Republike Hrvatske u očuvanju mira i sigurnosti građana i turista  na Jadranu tijekom trajanja turističke sezone. Također se osvrnuo i na projekt međunarodne policijske suradnje, kojem se priključuje sve veći broj zemalja, te informirao predstavnike medija o dolasku i kineskih policajaca u Hrvatsku, priopćeno je iz PU zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...