Ubojica sa Zrća, Douglas C., priveden sucu istrage

Britanac Douglas C. (25), koji je u srijedu rano ujutro ispred kluba Kalypso na party plaži Zrće ubio svojeg 26-godišnjeg sunarodnjaka te je potom uhićen sljedećeg jutra, priveden je u petak nešto prije 11 sati pred suca istrage.

Može se braniti šutnjom ili odgovarati na pitanja, a sudac će odlučiti i o njegovom pritvaranju.

Podsjetimo, ubojica iz Velike Britanije uhićen je u četvrtak ujutro u zračnoj luci Splitgdje se planirao ukrcati na let. Čim im je dao dokumente, računalo je počelo pištati. Odmah ga je okružilo nekoliko policajaca te su ga vezali lisicama. Predali su ga kolegama, koji su ga nešto kasnije odvezli do policijske postaje Novalja na ispitivanje.

Policija još istražuje cijeli slučaj kako bi utvrdili tko je sve sudjelovao u masovnoj tučnjavi stranaca na Zrću. Sadašnja istraga pokazuje kako su se potukli i izboli noževima zbog dilanja ampula s plinom dušičnim oksidom, koji ljudi koriste da bi se “ušlagirali”. To rade potpuno legalno jer se ampulice prodaju uz posude za šlag.

Ubijeni je Ugo Wilson zvani Kraze (26). Bio je član bande koja je tijekom 2012. i 2013. terorizirala trgovine tehničkom opremom Carphone Warehouse u Londonu. Grupa od osam mladića poharala je u tom razdoblju 42 poslovnice, u kojima su ostavljali pustoš. Ušli bi u njih maskirani kapuljačama.

Razbježali bi se na sve strane i krali sve što bi mogli uzeti. Nisu se obazirali na kupce, kamere i djecu. Nakon što su ih ulovili, na suđenju je utvrđeno da su prouzročili 4,2 milijuna kuna ukupne štete. Ugo je osuđen na 27 mjeseci zatvora.

Ubojstvo na Zrću tijekom festivala Hideout, prema svemu sudeći, bilo je obračun dilerskih bandi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...