Uhićen muškarac koji je krijumčario migrante i napao policajce kod Srba

Policija je uhitila osobu za koju se osnovano sumnja da je krijumčario migrante i napao policajce Muškarac koji je nakon incidenta pobjegao te je za njim pokrenuta opsežna potraga, uhićen je na području Hrvatske, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Uhićen je u Hrvatskoj od strane hrvatske policije. Sve ostalo je sada stvar kriminalističkog istraživanja’, kazao je Božinović za RTL.

S obzirom da je policija pucala na kombi u kojem je bilo 29 osoba te je tom prilikom ranjeno dvoje djece, pokrenuta je interna istraga. Božinović kaže kako policajci čiju je blokadu probio osumnjičeni, nisu mogli znati koliko je osoba u kombiju jer je riječ o furgonu.

‘Policija je djelovala prema zakonima struke. U onom trenutku kada je došlo do opasnosti po njihov život su zapucali. Napravljena je istraga, glavni ravnatelj je poslao stručni tim na teren koji je utvrdio da je policija postupila opravdano’, kazao je ministar.

Na pitanje jesu li kombi pokušali zaustaviti tzv. ježevima, ministar je rekao: Mislim da nisu. Uz to je dodao kako ‘ježeva’ ne nedostaje kao niti druge opreme.

Na pitanje zašto onda nisu koristili ‘ježeve’ nego pucali, Božinović je kazao: Sve je to trenutak. Treba znati da ovakav slučaj još nismo imali, da netko ugrožava život policajaca. Do sada nije bilo ovakvih incidentnih situacija’, naglasio je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...