“Unatoč propustima, policija je odradila temeljni dio posla”

Nakon javno iznesenih optužbi majke pretučene 18-godišnjakinje u PU zadarsku je upućen stručni tim MUP-a sastavljen od službenika Unutarnje kontrole i Ravnateljstva policije da bi analizirali rad policije u tom slučaju. Izvanredni nadzor pokazao je da pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje.

Slučaj je u Cetingradu u petak komentirao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Predstavnike medija zanimalo je je li kontrola otišla u Zadar nakon optužbi majke.

“Kontrola je išla kada uvijek ide, kada ima indicija da možda nešto nije u redu. Kao što je poznato, uočeni su određeni propusti u tom postupku. Nisu sve mjere poduzete pravodobno kako to propisuje zakon i na temelju izvješća, načelnik PU je taj koji će poduzeti dodatne mjere. Bitno je također reći da je unatoč tim propustima policija odradila temeljni dio posla – otkrila, uhitila osumnjičenika i podnijela prijavu DORH-u”, kazao je Božinović.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je 31-godišnjak u kafiću u Zadru teško je pretukao 18-godišnju djevojku, a njezina majka je poslije javno kritizirala rad zadarske policije, optuživši ih za pokušaj prikrivanja. Nakon njezinih optužbi u PU zadarsku upućen je stručni tim MUP-a sastavljen od službenika Unutarnje kontrole i Ravnateljstva policije da bi analizirali rad policije u navedenom slučaju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...