Upaljen alarm zbog grmljavinskih oluja; “Moglo bi doći do velike štete”

U srijedu se u Hrvatskoj očekuje promjenljivo, nestabilno i manje toplo vrijeme. Mjestimice je moguća kiša i grmljavina, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi, javlja Državni hidrometeorloški zavod (DHMZ). Najviša dnevna temperatura uglavnom od 23 do 28 Celzijevih stupnjeva.

– Oborina će češće biti u unutrašnjosti, dok će na Jadranu biti više sunčana vremena, osobito poslijepodne. Vjetar većinom slab, a na Jadranu će puhati slab i umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu u početku i jugo. Uz pljuskove vjetar moguće pojačan – navodi DHMZ.

Što se, pak, tiče Zagreba i okolice, DHMZ navodi kako se očekuje mjestimice kiša, na širem gradskom području i pljuskovi s grmljavinom koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar uglavnom slab. Najviša dnevna temperatura većinom od 25 do 27 °C.

Meteoalarm: Budite spremni na jača grmljavinska nevremena

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split.

– Lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom i pojačanim vjetrom, te moguće tučom. Očekuje se velika količina oborine, a vjerojatnost grmljavine je 80 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – stoji u pojašnjenju Meteoalarma narančastog upozorenja.

Nestabilno vrijeme sve do vikenda

Kako navodi DHMZ, u četvrtak se očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme, povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti, od petka uz umjeren do jak sjeverni vjetar i buru na Jadranu posvuda će osvježiti, izraženije u kopnenim krajevima. U petak izraženijih pljuskova može biti na istoku. U subotu djelomice sunčano ali ne posve stabilno s više sunčana i suha vremena na Jadranu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...