Veću satnicu imat će 85.000 studenata; Glasovac: “Više se plaća noćni, prekovremeni i rad blagdanom”

Redoviti studenti koji žele otvoriti tvrtke, to ne mogu jer im država tada ukida prava redovitih studenata.

U 2016. studentske je poslove radilo oko 85 tisuća studenata, izvijestila je u Saboru državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak predstavljajući Zakon o obavljanju studentskih poslova, koji bi svim studentima trebao omogućiti rad preko studentskih ugovora.

Oporba je imala primjedbi na zakon.

SDP, u kojem ne vide da će se spriječiti isplata sezonaca preko studentskih ugovora, najavljuje da će biti suzdržan pri glasovanju, no Sabina Glasovac rekla je da zakon ima dobrih strana, kao što je povećanje minimalne satnice za studentski rad, što se više plaća noćni, prekovremeni i rad blagdanom te što se propisuju stroge kazne za poslodavce.

– Zakon je potvrda da vlast ne želi pravu promjenu u segmentu studentskog rada, poglavito za poduzetne i inovativne studente. Redoviti studenti koji žele otvoriti tvrtke u Hrvatskoj, to ne mogu jer im država tada ukida prava redovitih studenata – rekao je mostovac Marko Sladoljev.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...