VIDEO Hrvatski navijači preplavili Kalinjingrad, među njima i nekolicina Zadrana

Hrvatski navijači polako se zagrijavaju za večerašnje otvaranje svjetskog prvenstva i utakmicu protiv Nigerije. Središte Kalinjingrada preplavile su ‘kockice’, a atmosfera je sjajna. Tisuće hrvatskih navijača je doputovalo u nama najbliži ruski grad.

Stigla je i najveća hrvatska zastava koju je donijela ekipa iz Crikvenice i Bribira. Zastava se razvijala od Poljske do Portugala, od Engleske do Brazila, a sada i u Rusiji.

Navijači su doputovali iz svih krajeva ‘Lijepe naše’, ali i iz svijeta. Većina ih je potegla automobilima i kombijima jer do Kalinjgrada ima ‘svega’ 1400 km.

“Na putu je bilo sjajno, svako malo smo naletili na neku hrvatsku ekipu. Jedino je bilo malo problema na poljsko-ruskoj granici. Pregled se odužio, ali je na kraju sve bilo, OK,” kazao nam je Damir iz Čakovca.

Igor i Hrvoje su doputivali iz Berlina, a planiraju ići i na ostale utakmice ‘vatrenih’.
“Sve do finala u Moskvi,” kazali su zajedno.

Kalinjingrad je vrlo lijep, premda gotičku arhitekturu narušavaju socijalističke višekatnice. Premda su zbog SP-a podigli cijene, sve je jeftinije nego u Hrvatskoj, osim cijena smještaja koji je ‘odletio u nebo’.

U solidnom restoranu ukusna večera i pivo stoje nešto manje od stotinu kuna po osobi. U gradu prometuju gradski autobusi, trolejbusi i tramvaji. Postoji također i linijski taksi. Hrvatske navijače koji su u grad doputovali u vlastitom prijevozu oduševit će cijene goriva koje su dva i pol puta jeftinije nego u Hrvatskoj. Hrana i piće u trgovinama također su jeftiniji nego u Hrvatskoj.

Ljubazni volonteri su na svakom koraku i vrlo lako se može doći do svih potrebnih informacija. Stanovnici su otvoreni i prijateljski raspoloženi, a hrvatske navijače su najviše oduševile zgodne Ruskinje.
“Toliko zgodnih djevojaka vidjeli smo jedino u Hrvatskoj,” otkrila nam je skupina HR-navijača.

Rusija veliku pažnju posvećuje sigurnosti, pa je policija na svakom koraku. Posebice u središtu grada i u zonama gdje se okuplja najviše navijača. Dodajmo kako je središte Kalinjingrada potpuno zakrčeno zbog gustog prometa, no takva je situacija uglavnom u svim gradovima domaćinima SP-a.

Dio navijača smjestio se u Zelenogradsku i okolnim mjestima na obali Baltika, 30 km sjeverno od Kalinjingrada. Oni najhrabiji su se okupali u hladnom Baltičkom moru. Taj dio kalinjgradske regije je poznat po kilometarskim pješćanim plažama, a upravo je ovdje i Jantarni – prva ruska plaža s plavom zastavom.

U nastavku donosimo snimku kako se naši zabavljaju u Kalinjingradu…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...