Volite proizvode iz Ikee? Uskoro obustavljaju prodaju nekih vašim omiljenih proizvoda

Švedski maloprodajni div Ikea najavio je da će do 2020. godine prestati prodavati plastične proizvode za jednokratnu upotrebu.

U budućnosti plastične tanjure i čaše za velika okupljanja nećete moći kupovati u mnogima omiljenoj Ikei. Sve od plastičnih vrećica za smeće do slamčica nestat će s polica trgovine u sljedeće dvije godine.

Naime, švedski maloprodajni div Ikea najavio je da će do 2020. godine prestati prodavati plastične proizvode za jednokratnu upotrebu, prenose britanski mediji. Razlog je sve veća zabrinutost zbog učinka plastike na okoliš.

Ikea je najavila ukidanje plastičnih slamki, tanjura, čaša, vrećica za zamrzavanje i smeće te plastikom obloženih papirnatih tanjura i čaša. Gdje to bude moguće zamijenit će ih alternative.

“Još uvijek nemamo sve odgovore, ali radimo zajedno s našim dobavljačima kako bismo pronašli rješenja koja su dobra i za ljude i za planet”, poručili su iz Ikee.

Ovaj potez uslijedio je u vrijeme sve veće zabrinutosti zbog onečišćenja oceanskih područja plastikom koja može naštetiti životinjskom svijetu.

Ikea, koja ima više od 360 trgovina diljem svijeta, kaže kako želi pomoći svojim klijentima da žive održivije. Između ostalog, ulažu sredstva u vjetroelektrane i stavljaju solarne ploče na svoje trgovine u sklopu plana da se do 2020. u svojim trgovinama oslanjaju na obnovljive izvore električne energije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...