Vrana; Usred bijela dana vozio s gotovo 3 promila alkohola u krvi

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 1056 vozila i vozača, a poduzeli su 397 represivnih mjera. Alkotestiran je 101 vozač od kojih je njih 12 bilo pod utjecajem alkohola, 212 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 4 su vozila bez vozačke dozvole, 6 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 85 vozača nije poštivalo prometni znak, 5 vozača je nepropisno pretjecalo, 19 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 6 bez zaštitne kacige, 8 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 16 vozača  i 4 vozila. U tom se vremenu dogodila 41 prometna nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a 13 ih je lakše ozlijeđeno.

U petak oko 17 sati u Vrani, 44-godišnji vozač je upravljao neregistriranim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...