Zadrani protiv Danaca; Na teren bi trebali istrčati Modrić, Vrsaljko i Subašić

Još su dva dana ostala do ogleda protiv Danske u Nižnji Novgorodu, a u kojem se odlučuje o četvrtfinalistu svjetskog prvenstva.

Naravno, želja je i Hrvatske i Danske proći među osam najboljih reprezentacija na svijetu. Ali, prema prikazanom na dosadašnjem dijelu turnira, ali i prema igračkom kadru, dojam je da je Hrvatska papirnati favorit. Uostalom, tako je i na kladionicama, piše tportal.hr.

Zlatko Dalić tu ulogu ne želi prihvatiti, već od svojih igrača očekuje angažman kao na prve dvije utakmice. Ne uzimamo li u obzir i treću, jer protiv Islanda ipak je igrala tzv. kombinirana momčad. No, iz te je utakmice Dalić dobio nekoliko važnih odgovora, odnosno da je i vezni igrač Milan Badelj spreman odigrati na maksimalnom nivou. U toj je utakmici Badelj upisao asistenciju, zabio je gol, te pogodio vratnicu. I proglašen je za igrača utakmice! Ipak, u defanzivnom dijelu bio je ‘car’ te se s pravom svi analitičari pitaju hoće li mu izbornik dati priliku protiv Eriksena?

Doduše, poznavajući Dalićev rad, očekuje se kako će protiv tvrdih Danaca, u kojima nema toliko napadački orijentiranih igrača kao u redovima Argentine, ipak zaigrati sa sastavom kojim je matirao ‘gaučose’. Drugim riječima, na terenu bi se, prema našim informacijama ipak trebao naći Marcelo Brozović, trkački sjajno potkovan igrač, koji može zaprijetiti i iz daljine. Navodno je upravo oko ova dva igrača došlo do polemike tj. malo burnije rasprave.

Pokušali smo od pomoćnog trenera Ivice Olića doznati što Dalić smjera, no i on je ostao ‘zakopčan’.

‘Vidjet ćemo, još su dva treninga do utakmice. Ali do sad je sve izgledalo jako dobro, pa nema razloga da tako ni ne ostane’.

Dakle, prema njegovim riječima, jer trening je bio zatvoren i nitko nije mogao blizu, može se između redaka iščitati kako bi trebali istrčati na teren u Nižnji Novgorodu sljedeći igrači: Subašić, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić, Brozović, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Mandžukić.

Dakle, čini se kako je dva dana prije Dalićeve najveće utakmice poznat sastav koji za neke nije iznenađenje iako je velik broj analitičara uvjeren kako je Milan Badelj puno bolji izbor za ovu utakmicu. No, stara poslovica kaže kako se pobjednička momčad nikad je mijenja…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...