Zapelo s novom zadarskom televizijom; Umjesto početka emitiranja, tražili odgodu zbog – građevinskih radova!

Nakon što smo objavili kako je Agencija za elektroničke medije koncesiju za digitalnu televizijsku regiju D7 u ožujku formalno dodijelila zadarskoj tvrtki Diadora media d.o.o. iz koje stoji kapital Televizije Dalmacija i Nezavisne televizije, poznatije pod imenom “Mreža TV”, signal ove televizije, iako je najavljivan za početak lipnja – nije se pojavio.

Prema informacijama koje je ovaj nakladnik komunicirao prema Agenciji za elektroničke medije i HAKOM-u, zbog građevinskih radova koji nisu gotovi, nije moguće obaviti tehnički pregled pa je zbog toga odgođen i datum početka emitiranja.

Podsjetimo, po odluci o nakladniku kojem će se ponuditi koncesija za određeno područje, isti mora Agenciji dostaviti potvrde o ljudstvu i tehničkoj spremnosti nakon čega HAKOM obavlja tehnički pregled i daje suglasnost o (ne)zadovoljavanju preduvjeta, nakon čega se s Agencijom pristupa potpisivanju ugovora o koncesiji.

Ne obavi li se to do 17. rujna, Agencija može Diadori media oduzeti pravo na koncesiju i ponovno raspisati natječaj za istu.

Iako Zadar s još jednom ispostavom splitsko-zagrebačke televizije ne bi trebao dobiti tko zna kako kvalitetan program, iskustva s nekadašnjim zadarskim televizijskim kanalima uče nas kako sadržaj nikada nije bio relevantan za samog gledatelja, već isključivo nadzor Agencije. Gledatelji danas uz mnoštvo svjetskih TV kanala ionako od lokalne televizije očekuju informacije servisnog i informativnog karaktera, a nikako otkupljivanje filmskih blockbustera ili serija s “A” liste.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...