Željko Bebek na Viru: “Nedostaju mi koncerti ovdje, večeras pjevamo pjesme od sedamdesetih do danas”

Željko Bebek veliko je ime jugoslavenske i hrvatske pop-rock scene. U 53 godine dugoj karijeri – od sarajevskog benda „Kodeksi“, potom prvog glasa nekadašnjeg najvećeg rock benda „Bijelo dugme“, do vrhunca solo karijere koju je u prošloj godini okrunio Porinom i novim albumom „Ono nešto naše“ – Bebek neumorno praši estradom i scenom koja mu dođe poput dnevnog boravka.

Legenda kaže kako je od droge, koja je na rock sceni prisutna od samih početaka u 1960-ima i koju je uvijek izbjegavao, više volio žene i viski, a danas najviše uživa u društvu svoje djece i unuka. Naravno, i u koncertima, makar je već zašao u 73. godinu života. Čuli smo se dok je putovao prema Slavoniji, na koncert u Bilice kod Požege, a razgovor obavili nakon što je putovanje završilo.

„Večeras je ovaj koncert, pa ujutro putujemo prema Viru. Dolazim oko podne-jedan“, kaže nam slavni pjevač koji na otok ne dolazi premijerno. Vir pamti njegov koncert od prije koju godinu kada je zapalio cijeli Trg svetog Jure, pa njegovi brojni virski fanovi i danas prepričavaju taj glazbeno-scenski doživljaj. Čovjeku koji je odradio stotine i tisuće koncerata, a neki su u rock mitologiji ostali upamćeni kao najveći svih vremena, pomislili smo, možda će biti teško prisjetiti se tog događaja. Ipak, prevarili smo se.

„Sjećam se koncerta. Baš smo se nauživali, a moram priznati kako mi je nedostajao Vir. Zadnjih godina događaju se velike stvari i koncerti tijekom ljeta, a mene nije bilo. Nisam mogao doći, ali se sada, hvala Bogu, vraćam u sklopu svoje turneje“, govori Bebek koji promovira album „Ono nešto naše“. Pjesme s tog novog, četrnaestog po redu solističkog albuma, bit će svakako dio subotnjeg koncerta na Viru, kao i one stare dobre po kojima mnogi pamte Bebeka i njegove fascinantne glasovne sposobnosti.

„Zabavit ćemo se sigurno. Koncert će biti sastavljen od pjesama iz sedamdesetih, osamdesetih, devedesetih i aktualnih pjesama iz novijeg razdoblja. Lijepa, velika zabava s puno dobrih emocija i energije – to mogu obećati svojoj vjernoj publici“, kaže veliki pjevač. A kada to kaže legenda …

„Sigurno će biti tako. Repertoar je sastavljen kao presjek meni najljepših i najdražih pjesama, a riječ je o pjesmama koje i publika najviše voli. Drugo, meni je ova i prošla godina posebno lijepa i draga jer sam dobio Porina i mnoštvo drugih nagrada. Sve ću to sutra prezentirati na Viru“, poručuje. Koncert počinje u 22 sata na virskoj rivi, najjačoj ljetnoj hrvatskoj koncertnoj sceni posljednjih godina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...