Zlatko Dalić je odlučio! Ovo je prvih 11 za dvoboj s Danskom

Zlatko Dalić je odlučio!

Marcelo Brozović ponovno će igrati zadnjeg veznog kao i u utakmici s Argentinom. Izbornik će reprizirati sastav koji je svladao Gauče 3:0.

Na Dansku u formaciji 4-1-4-1 startaju: Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović – Rebić, Modrić, Rakitić, Perišić – Mandžukić.

Kako se taj sastav pokazao dobrim Dalić je zaključio da ništa ne treba mijenjati u imenima, iako je Milan Badelj istaknuo kandidaturu u sredini terena, ali jasno da Danska zahtijeva drugačiju taktiku, pišu Sportske novosti.

Dalić je govorio o strpljenju, Olić spomenuo da su spremni za bitku od 120 minuta bude li trebalo, međutim Hrvatska se opekla sa ziheraškom taktikom i 2008. s Turskom i 2016. s Portugalom i trebala bi, nadamo se da i hoće, preuzeti više rizika te nastojati što prije zabiti gol. Dogodi li se da Danci zatresu mrežu Subašića, ne mora biti fatalno jer ionako Vatrenima ostaje da to i oni učine. Jasno, ne potrefi li se u samoj završnici…

Dalić je na taj način zasad standardizirao postavu, ali čak petorica startera imaju žuti karton, i taj element igrat će ulogu dalje u turniru. Činjenica je da će defenziva, pogotovo Strinić, biti manje opterećena jer Braithwaite, ili tko se nađe na toj strani, definitivno nije kao Messi, zato se traži nešto od njega i Vrsaljka više prema naprijed.

Jedan od ključnih elemenata koji su znali Hrvatsku koštati u ovakvim utakmicama je koncentracija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...