34-godišnjak na motoru napuhao 2,86 promila

Proteklog vikenda policijski službenici PU zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 969 vozila i vozača, a poduzeli su 317 represivnih mjera. Alkotestirano je 108 vozača od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola, 139 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine, 2 su vozila bez vozačke dozvole, 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije, 28 vozača nije poštivalo prometni znak, 8 vozača je nepropisno pretjecalo,  1 je prošao kroz crveno svjetlo, 1 je upravljao u vrijeme zabrane upravljanja, 15 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa, 11 bez zaštitne kacige, 7 vozača s uporabom mobitela u vrijeme vožnje.

Iz prometa je isključeno 17 vozača  i 3 vozila. U tom su se vremenu dogodile 23 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

U nedjelju oko 11 sati u ulici Hrvatskog sabora u Zadru, 34-godišnji vozač je upravljao motociklom (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,86 g/kg, što je najveća koncentracija alkohola zabilježena tijekom vikenda. Protiv vozača se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...